HCLU in English: English

A TASZ véleménye a nemzeti szocialista és kommunista bűnökről

2010. május 20. csütörtök, 09.36

A képviselői önálló indítványként 2010. május 17-én benyújtott törvényjavaslat a büntető törvénykönyvben új tényállás megalkotására tesz javaslatot, a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása címmel. A TASZ szerint a javaslat alkotmányellenes.

A tényállás a nemzeti szocialista és kommunista rendszerek által elkövetett népirtás és más, emberiség elleni cselekmények tényének tagadását, kétségbe vonását vagy jelentéktelen színben való feltüntetését kriminalizálná. 

A TASZ álláspontja szerint a kezdeményezett törvénymódosítás figyelmen kívül hagyja az alapjogi rendszert, a büntetőjog már ma is alkalmazható szankciórendszerét valamint annak ultima ratio jellegét,  a javaslat nem felel meg az alapjogi korlátozások szükségességi, alkalmassági tesztjének.

A TASZ a törvényjavaslat visszavonását javasolja.

A TASZ álláspontot innen letöltheti. (pdf)

Hozzászólások

Functions of http://www.londonopicreplicawatches.co.uk/ swiss replica watches also have evolved. Most watches told the date and the time. Some http://www.swissreplicasuk.co.uk/ replica watches uk even can calculate for you. People now are using watches to listen to music, watches a movie or take photographs. When you want to buy a watches, you should buy the one that shows your personal preference.