HCLU in English: English

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság döntése a Jobbik elleni eljárásban

2011. május 17. kedd, 12.09

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2011. május 4-én kelt határozatában elutasította a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) által képviselt három roma személynek a Jobbik Magyarországért Mozgalommal szemben az egyenlő bánásmód követelményének megsértése miatt előterjesztett kérelmét, ami egy 2010. júniusi árvízi adományosztással volt kapcsolatos.

Annak ellenére, hogy a döntés hátrányos megkülönböztetés megtörténtét nem állapította meg, több tekintetben is fontos megállapításokat tartalmaz. A Hatóság ugyanis leszögezte, hogy a pártoknak, így a Jobbiknak is, adományosztás során is meg kell tartaniuk az egyenlő bánásmód követelményét. Ezen kívül pedig azt is megállapította a Hatóság, hogy a párttal aktív kapcsolatban álló személy tevékenységéért a párt felelősséggel tartozik, még akkor is, ha ő nem a párt tagja, vagy jelöltje. 

 

 

A kérelmet az érintettek azért nyújtották be a Hatósághoz, mert a Borsod megyei Szalonna községben 2010. június 26-án, 27-én és 28-án a Jobbik egyik aktivistája által irányított árvízi adományosztás során nem részesültek a juttatásokból. A kérelmezők, illetve a képviseletüket ellátó szervezetek a kérelmezők tapasztalatai, a falubeli hírek, az adományosztó hölgy megjegyzései és az adománygyűjtésre felhívó sajtóközlemények alapján azt feltételezték, hogy roma személyek származásuk miatt nem kaptak az árvízi segélyből. A párt monori alapszervezete által szervezett adománygyűjtésről ugyanis többször olyan sajtóhír jelent meg, amelyben kizárólag „magyar“ családokat jelöltek meg az adományok célzottjaiként. 
 
 
Mindazonáltal az Egyenlő Bánásmód Hatóság határozata szerint az adományosztás során nem volt megállapítható, hogy ok-okozati összefüggés állt fenn a kérelmezők roma származása és az adományozásból való kimaradásuk között.

 

Hozzászólások

haggyuk már,persze ijenkor mikor párt an veszélyben egyböl nincs megkülönböztetés,meg rasszizmus,de ha valaki áramot vezet a kertjébe a tolvajok ellen,az egyböl a ciganyság miatt csinálja.....

Vagy csak nem akarta az illető olyanoknak adni, akik biztosan elisszák meg eljátsszák.

Adjon az Isten!
Nem adtam azoknak semmit,akik verték a mellüket,hogy fel kell oszlatni a Gárdát.
Akkor ha helyesli a Gárda feloszlatását,ne legyen már olyan vastag bőr a pofáján,hogy az én kapumban kuncsorog,volt annak helye,ahová adtam.Nagy bajban voltak a belvizesek,hiszen azok még a biztosítótól sem kaptak egy fillért sem.
Arról senki nem nyilatkozott furcsa mód,hogy a cigányoknak kamionnal vitték a bútort,és a képviselőjük tonna számra vitte nekik a ruhákat,élelmiszereket,kaptak utalványokat....stb
Ha az igazat keresi valaki ne hagyja ki a valódi igazságot,ami az,hogy a belvíz károsult magyarok nem kaptak segítséget senkitől,minden segítség a cigányoknak ment!Akkor miről beszélünk?De áttérhetünk arra is,hogy egy cigány ha be van íratva az iskolába,az nem baj,ha nem jár,kap havi 25 ezer forintot,ingyen könyv,ceruza,toll,füzetek,papírzsebkendő,WC papír,szappan,a szomszédé miért nem kap?Ja,hogy az túl fehér!Ma is csak azt tudom mondani,hogy tőlem csak fehér ember kap bármit is!!!
Szebb jövőt!

Annak ellenére nyertem az eljárásban, hogy hatalmas előnnyel indult ez két nevetséges fajvédő szervezet ellenünk. Erőlködtek az Egyenlőtlen Bánásmód Hatóság teljes támogatásával, mégis csúfos vereséget szenvedtek. Ahogy szokták mondani, a győzelmet nem kell magyarázni. Ha akarnak még egy pofont, akkor várom őket a bíróságon. Azt pedig megígérhetem, hogy a liberális dögvész ámokfutását mindig meg fogom állítani, és nem felejtek. Szebb jövőt!

Örültem, mikor ezt olvastam. Bár korunkban az igazságot gyakran elnyomják, de egyszer, végül úgyis győzni fog és a bűnösök lógni fognak. Nagypéntek nélkül nincs feltámadás...

Miért kéne az én pénzemből a cigányokat támogatni ? Miért kéne az én adományomból az ellenségeimet támogatni ? Miért kéne egy parazita nemzetet egyáltalán figyelembe venni ? Minek is pofázik a TASZ ? Gyűjtsetek ti adományokat, és adjátok ti oda az általatok annyira szeretet cigányoknak !

Mi a tökömet vinnyognak ezek a korcsok ? Örülj,hogy segíjt kapsz. Még jó,hogy diszkriminálják ezeket a szellemi hulladékokat.

Nem értem Önöket, TASZ-osokat. Olyas valamiért jöttek létre, ágálnak egyfolytában, aminek köze sincs a magyar valósághoz. Szégyen, hogy a cigányok által kiírtott több ezer magyar áldozat hozzátartozóit nem védik, nem adnak nekik jogi és egyéb mittudomén milyen védelmet. Azt a társadalmi réteget ajnározzák, védik, akik mostanra már semmit nem érdemelnek. Még az átkosban sorra kapták a tanácsi lakásokat, amelyeket aztán tönkre tettek. Felszedték a parkettát, disznót hízlaltak a fürdőkádban, lovat tartottak az erkélyen, stb. Órákig lehetne sorolni cselekedeteiket, amelyeket a "magas kulturáltsági szintjük" miatt elkövettek. Tessék mondani, a szegény magyar, főként vidéken élő emberek mit ártanak ennek a genetikailag selejtes bandának? Semmit. Akkor miért gyilkolásszák halomra az eltartóikat? Önök pedig szégyeljék magukat, amiért ilyen aljas, szemét, diszkriminatív módon, eszetlenül támogatnak egy arra érdemtelen csőcseléket!Van egy ötletem. Költöztessenek be a lakásukba, közvetlen szomszédukba gyöngyöspatai, hajdúhadházi, stb. cigány családokat, és tartsák el őket! Egy hónap együtt élés után aztán lehet majd tovább szájkaratézni, hogy szegények romák így, szegény romák úgy!

Pitfalls involving internet shopping.With the purchase of custom Replica Cartier handbags on line.There are a lot reproductions Replica handbags you can get that might be comfortably located.Reproduction totes and handbags imitation funnel on the net can be with low quality, although you are unable to examine quality that Replica Prada handbags can be a chance.
http://www.handbags-replica.biz/mulberry-handbags Replica Mulberry Handbags
http://www.voguesking.org/ Replica Mulberry Handbags
http://www.replica-handbags.org/ Replica handbags
It would surely provide you the best replica watches service worldwide in a most professional and dedicated manner. The truth of the matter is that yours replica watches are ever dependable fashion accessory.
http://www.rolexreplicaswatches.us/ Rolex Replicas
http://www.rolexreplicaswatches.biz/ Replica watches

http://www.northclearances.com/ North Clearance Outlet Online
http://www.mkoutletstates.com/ Michael Kors Outlet Online
http://www.mkoutletmarts.com/ Michael Kors Outlet USA
http://www.mcmworldwidely.com/ MCM Handbags Outlet
http://www.gucci-lvshoesfactory.com/ Louis Vuitton Mens Shoes
http://www.northfaceesoutletonline.net/ North Face Jackets Outlet
http://www.guccishoesoutletfactorys.com/ Gucci Outlet Online
http://www.monsterrheadphones.com/ Monster Beats Outlet
http://www.laurenpoloralph.fr/ Ralph Lauren Outlet Online

Oldalak