Adó 1%

1%

A KÖZÖS ERŐNK

Kérjük támogasd adód 1 %-ával jogsegélyszolgáltatunk munkáját 2019-ben is!

Adószám:18067109-1-41

Mire költjük az adó 1%-ot?

A felajánlásokból összegyűlt összeget minden évben az ingyenes jogsegélyszolgálatunk működésére költjük. Ebből a pénzből tudtunk többek között ingyenes jogsegélyt nyújtani azoknak a civil szervezeteknek, akik hozzánk hasonlóan a civiltörvény hatálya alá esnek. A törvény elfogadása után 33 szervezetnek nyújtottunk jogi segítséget a törvény értelmezéséhez, 23 szervezettel közösen az Alkotmánybírósághoz fordultunk, és még tavaly beadtuk a beadványunkat a strasbourgi Emberi jogok Európai Bíróságára is. Az erről készült - a NAV számára is benyújtott - közleményeket ezen az oldalon találod. A TASZ átláthatóan működik. Ha szeretnéd, hogy tájékoztassunk az eredményeinkről, híreinkről, rendezvényeikről és természetesen felajánlásod felhasználásáról, akkor kérünk járulj hozzá ahhoz, hogy a NAV átadja nekünk az adataidat, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre. Köszönjük!

Mit csinál a jogsegélyszolgálatunk?

Jogsegélyszolgálatunk 25 éve működik, és nyújt segítséget a hozzá fordulóknak. 2018-ban 165 ügyben képviseltük ügyfeleinket a bíróságok és egyéb hatóságok előtt, és 3000 ügyben nyújtottunk ingyenes jogsegélyt telefonos és emailes megkeresésekre. A jogsegélyszolgálatunk működéséről pontos információkat itt találsz.

Függetlenség:

A TASZ nem fogad el támogatást a magyar államtól és magyarországi politikai pártoktól, mert ez biztosítja a függetlenségünket. Gazdálkodásunkról további információkat itt találsz.

Segítség az 1%-os nyilatkozat kitöltéséhez:

Ha a NAV nyomtatványkitöltőjét használtad, akkor az EGYSZA lapot töltsd ki a TASZ adószámával: 18067109-1-41, és nyomtasd ki és add postára az adóbevallásoddal együtt, vagy küldd be az ügyfélkapun keresztül.

Figyelj oda! Ha meghatalmaztad a könyvelődet, hogy elkészítse és beküldje a bevallásodat, akkor meg kell hatalmaznod arra is külön, hogy az 1%-os rendelkező nyilatkozatodat is beküldhesse!

Fontos! Ha már beküldted az adóbevallásod, de nem rendelkeztél az 1%-ról, vagy egyszerűsített bevallást adtál le, vagy a NAV készítette el a bevallásodat, akkor a következőket kell tenned:

Kérjük, nyomtasd ki a letölthető nyilatkozatot, vágd le a lenti nyilatkozatot, töltsd ki az adataiddal értelemszerűen, majd tedd be egy lezárt borítékba. Fontos!!! A borítékra rá kell írnod a SAJÁT adóazonosító jeledet, és írd alá a „ragasztáson átnyúlóan”. Ha ezzel megvagy, akkor tedd bele egy másik borítékba és add postára a bejelentett lakóhelyeden illetékes NAV címére legkésőbb 2019. MÁJUS 20-ig.

Megosztás