Az 5 leggyakoribb hiba, amitől érvénytelen lesz (a TASZ-nak szánt) 1%-os felajánlása

Érvénytelen az 1%-os felajánlás a következő esetekben:

  1. Ha az adózó nem fizeti meg az adót határidőre. Tavaly kb. 47 ezer 1%-os felajánlás ment így egyenesen az államnak, ahelyett, hogy mi kaptuk volna… (most sokkal előrébb tartanánk!)
  2. Ha az adózó késve nyújtja be az adóbevallását! Tavaly 14 290 esetben fordult ez elő. Nem elég, hogy megbüntettek ennyi adózót, de a késéssel még a civil szférát és az egyházakat is megbüntették sok-sok millió forinttal (ennyi pénz nem érkezett ugyanis be hozzájuk).
  3. Hibásan megjelölt adószám esetén! Több mint 10 ezer esetben ez volt a veszte a felajánlásnak, úgyhogy megismételjük: 18067109-1-41. Ezt kell beleírni a bevallás megfelelő helyére. Ha nem biztos a másolásban, töltse le a kitöltött nyomtatványt itt pdf-formátumban, word-ben, esetleg képként (jpg-formátumban). Mi csak nem rontjuk már el….
  4. Ha több civilt jelöl meg az 1+1%-os lapon. 3449 renitens adózó jelölt meg több civil kategóriába sorolható kedvezményezettet. Mi ezt értjük, de így egyik civil sem kapta meg azt az 1%-ot.
  5. Ha nem írja alá a borítékot. 3350 esetben. Ez a baki is néhány millió forint mínuszt jelentett.

Ha nem ajánlja fel senkinek, azt is az állam nyeli le. Önnek nem kerül semmibe, ajánlja fel nekünk! 1 %-os felajánlás 2015-ben a TASZ-nak!

Kapcsolódó információ: 13+1 érv, hogy a TASZ-nak ajánlja jövedelemadója 1 százalékát

Megosztás