1% felajánlás az eSZJA rendszerében

Ettől az évtől minden állampolgárnak a NAV készíti el az adóbevallását. Ha van ügyfélkapud, március 15-től elektronikusan nyilatkozhatsz az 1+1% felajánlásáról, egyszerűen az eSZJA rendszerén keresztül. Ebben a cikkben egy kis segítséget nyújtunk ahhoz, hogy nekünk tudd felajánlani adód 1%-át. Fontos: 2019. május 20-ig adhatod be a nyilatkozatod elektronikusan és az online felületen is.

1. lépés - Bejelentkezés az ügyfélkapuba

Mindenekelőtt ahhoz, hogy ellenőrizni tudd a NAV által elkészített adóbevallásod, illetve fel tudd ajánlani adód 1%-át valamelyik erre alkalmas szervezetnek, be kell lépned az ügyfélkapudva a https://gate.gov.hu/sso/ap/ApServlet?partnerid=mohu linken.

2. lépés - Belépés az eSZJA felületére

A személyes ügyfélkapud menüsorában találod az eSZJA gombot, ezt megnyomva juthatsz el a NAV új felületére, ahol ellenőrizheted az általuk elkészített adóbevallásod, illetve nyilatkozhatsz az 1% felajánlásról.

3. lépés - Nyilatkozat kitöltése

A felületre belépve két csempe közül választhatsz, ezek közül a jobb oldalira lesz szükséged a nyilatkozat kitöltéséshez.

A nyilatkozom gomb megnyomására az 1+1%-os nyilatkozat töltődik be a kitöltőbe és kezdődhet az adatok rögzítése. A nyilatkozatot elmentheted, és véglegesítés előtt módosíthatod.

Elsőként azonosítani kell magad, itt van lehetőséged arra is, hogy hozzájárulj ahhoz, hogy a NAV elküldje a megadott adataidat (név, postai cím, e-mail cím) a szervezetnek, amelynek felajánlod az 1%-ot. Mi nagyon örülünk, ha az 1% felajánlásod kapcsán megkapjuk az elérhetőségeidet, így a későbbiekben is el tudunk érni, meg tudjuk köszönni a támogatást, és értesülhetsz aktuális híreinkről. Az adóazonosító jeledet a rendszer automatikusan hozzáadja, a többit kell kitöltened neked.

A nyilatkozat következő része a civil, illetve egyházi szervezetek kiválasztásával folytatódik. Itt annak a szervezetnek kell megadnod az adószámát, akit támogatni szeretnél. Nagyon örülnénk, ha nekünk adnád. A TASZ minden évben az ingyenes jogsegélyének működtetésére használja fel a teljes felajánlott összeget.

A TASZ adószáma: 18067109-1-41

A felület lehetőséget ad arra, hogy keress az adatbázisból, illetve a jogosult szervezetek teljes listájának letöltésére is. A keresőben csak a "tasz" keresőszóra túl sok találatot ad a rendszer, ezért arra fog kérni, hogy szűkítsd a találatokat, hogy meg tudja őket jeleníteni. Az irányítószámunkat (1136) megadva már egészen biztosan megtalálod az adószámunkat is a kereső adatbázisában.

A továbbiakban azt is megadhatod, hogy melyik Magyarországon bejegyzett, technikai számmmal rendelkező egyháznak ajánlod fel adód másik 1%-át. Ezután a "Tovább a beadáshoz" gombra nyomva véglegesítheted a nyilatkozatodat.

Ha minden rendben ment, akkor a kezdőképernyőn az alábbi változás fogad a csempéken:

Ha nincs ügyfélkapud, de szeretnéd nekünk felajánlani adód 1%-t, akkor látogass el a https://tasz.hu/1szazalek oldalra.

Megosztás