Gyakornokot keresünk

A TASZ politikai szabadságjogok és betegjogi programja joghallgató gyakornokot keres.

Legalább harmadéves joghallgatók önéletrajzzal, illetve rövid motivációs levéllel ellátott jelentkezését várjuk a [email protected] e-mail címre. A jelentkezőknek legalább középfokú angol nyelvtudással kell rendelkezniük.

A politikai szabadságjogok program tevékenységi körébe a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog, az egyesülési szabadság és más politikai részvételhez kapcsolódó jogok, illetve a vonatkozó problémák tartoznak. A betegjogi program az általános betegjogi kérdések mellett kiemelten foglalkozik a reprodukciós jogokkal (pl. otthonszülés, művi meddővé tétel), önrendelkezési kérdésekkel (pl. eutanázia, abortusz).

A gyakornoki munka időtartama megegyezés kérdése, a gyakornokainknak sajnos nem áll módunkban fizetni.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

A visszaküldött Ptk.-ról

Az új Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot szeptember 21-én szavazta meg a Parlament, majd Sólyom László, köztársasági elnök október 13-án küldte vissza megfontolásra, mert formai hibák mellett tartalmi kifogásai is voltak. Véleményeztük a megfontolandó törvényjavaslat egyes részeit.

A TASZ pert nyert az IMEI ellen

Amint arról már korábban beszámoltunk, a TASZ által képviselt ügyfél azért indított keresetet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (IMEI) ellen, hogy a bíróság állapítsa meg: az IMEI megsértette személyhez fűződő jogait, amikor az intézetben történt elhelyezése során nem biztosított számára nemdohányzó kórtermet, valamint akkor, amikor indokolatlan gyógykezelésnek vetették alá.

Válaszolt az ombudsman

Székely László, az alapvető jogok új országgyűlési biztosa válaszolt a levelünkre, melyben korábbi beadványainkban szereplő alapjogi visszásságokra emlékeztettük. Válaszát köszönjük, és bízunk benne, hogy továbbra is alaposan megfontolja a TASZ beadványait. A válaszlevél itt olvasható.