Gyakornokot keresünk

A TASZ politikai szabadságjogok és betegjogi programja joghallgató gyakornokot keres.

Legalább harmadéves joghallgatók önéletrajzzal, illetve rövid motivációs levéllel ellátott jelentkezését várjuk a kapronczay.stefania@tasz.hu e-mail címre. A jelentkezőknek legalább középfokú angol nyelvtudással kell rendelkezniük.

A politikai szabadságjogok program tevékenységi körébe a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog, az egyesülési szabadság és más politikai részvételhez kapcsolódó jogok, illetve a vonatkozó problémák tartoznak. A betegjogi program az általános betegjogi kérdések mellett kiemelten foglalkozik a reprodukciós jogokkal (pl. otthonszülés, művi meddővé tétel), önrendelkezési kérdésekkel (pl. eutanázia, abortusz).

A gyakornoki munka időtartama megegyezés kérdése, a gyakornokainknak sajnos nem áll módunkban fizetni.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Válaszolt az ombudsman

Székely László, az alapvető jogok új országgyűlési biztosa válaszolt a levelünkre, melyben korábbi beadványainkban szereplő alapjogi visszásságokra emlékeztettük. Válaszát köszönjük, és bízunk benne, hogy továbbra is alaposan megfontolja a TASZ beadványait. A válaszlevél itt olvasható.

Alapjogokat sért az új Polgári törvénykönyv

Az új Polgári törvénykönyv antidemokratikus eljárás eredménye. Korlátozó rendelkezései és hiányzó garanciái miatt sérti a szólás- és információszabadságot, a különböző életfelfogású állampolgárok egyenlőségét és a fogyatékkal élők méltóságát.

Fontos ügyekre emlékezteti az új ombudsmant a TASZ

Levélben fordultunk Székely Lászlóhoz, melyben felhívtuk a figyelmét az elődjének küldött, fontos alapjogi kérdésekről szóló beadványainkra.