GYAKORNOKOT KERESÜNK!!!

A TASZ betegjogi programja jogász/joghallgató gyakornokot keres. A program az általános betegjogi kérdések mellett kiemelten foglalkozik a reprodukciós jogokkal, a HIV/AIDS, illetve a hepatitis kérdéskörével, valamint önrendelkezési kérdésekkel (pl. eutanázia).

Legalább harmadéves joghallgatók, vagy szabadidőben bővelkedő végzett jogászok önéletrajzzal, illetve rövid motivációs levéllel ellátott jelentkezését várjuk a csernuse@tasz.hu e-mail címre. A jelentkezőknek legalább középfokú angol nyelvtudással kell rendelkezniük.A gyakornoki munka időtartama megegyezés kérdése, a gyakornokainknak sajnos nem áll módunkban fizetni.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

KISOKOS: 10 dolog, amit tudnod kell, ha a gyereked kórházba kerül

Szülőként bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy a gyermeked kórházba kerül. Olvasd el a tájékoztatónkat és ismerd meg a jogaidat.

Itt az új év, megszüntetik a háttérintézményeket – és ez óriási baj

 

Régóta ígérgette, és most tényleg meglépte a Kormány a minisztériumok alá rendelt intézmények bezárását / beolvasztását. Miért tette ezt? És miért akkora probléma ez? Mit csináltak eddig ezek a hivatalok, és mi lesz a feladataikkal az átalakítás után? Elmagyarázzuk.

  • Döntésképtelen szervek, függetlenségét vesztő döntéshozatal, akadozó feladatellátás: ez várható, nem fog működni az új rendszer
  • Talán meglepő, de most még csak nem is az a legnagyobb gond, hogy megvágták a büdzsét és szélnek eresztik a dolgozókat
  • A politikai döntések és a rutinfeladatok, hatósági ügyek szétválasztása megszűnt
  • Eddig is kérdéses volt, hogy mennyire függetlenek a hatóságok, de mostantól a maradék függetlenség is elvész
  • Az összevont szerveken belül ellentétes érdekű szervezeti egységek lesznek, ez így biztosan nem fog működni

Gyerekkel vagyok! - Elkészült a TASZ szakmai javaslatcsomagja

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) „Gyerekkel vagyok” c. kampánya keretében egyedülálló felmérést végzett a magyarországi egészségügyi intézmények körében: összesen 64 közérdekű adatigényléssel fordult szülészetet, illetve gyermekosztályt működtető kórházakhoz. Az összegyűjtött adatok alapján nyilvános adatbázis készült. A TASZ az adatgyűjtés tanulságait és személyes, munkatársai által folytatott felméréseit összegezve, orvosok és szülők bevonásával készítette el és küldte meg a mai napon szakmai ajánlását az egészségügyi kormányzat számára.