Meghívó tárgyalásra

A Társaság a Szabadságjogokért felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. Ennek keretében közérdekű adatokat kértünk Székesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnokságától. Az adatok kiadását az önkormányzat megtagadta, ezért a közérdekű adatok kiadása iránt pert indítottunk.

MEGHÍVÓ TÁRGYALÁSRA

Per Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
és a Székesfehérvári Városgondnokság ellen
A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet (TASZ) felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. A felmérés keretében a budapesti és a megyeszékhelyeken működő rendőrkapitányságokat és önkormányzatokat megkereste és kérte, hogy adjon ki részére a térfigyelő rendszerekre vonatkozó közérdekű adatokat. Az így beszerzett információkból a TASZ Budapestre és az összes megye székhelyre kiterjedő adatbázist állít össze.Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve a Székesfehérvári Városgondnokság megtagadta a közérdekű adatok kiadását. A TASZ ezért a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény (1992. évi LXIII. tv.) megfelelő rendelkezései alapján 2004 novemberében beperelte az Önkormányzatot és a Városgondnokságot. A per első tárgyalása 2004. december 3-án volt, a második tárgyalás 2004. december 17-én.

A per harmadik tárgyalásának helye: Székesfehérvári Városi Bíróság fszt. 7.Székesfehérvár, Dózsa György út 1.

ideje: 2005. január 14., péntek 9:30

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy a TASZ által kezdeményezett, a közérdekű adatok nyilvánossága egyszersmind az adatvédelem szempontjából jelentős eljárásról a nyilvánosság tudomást szerezhessen!

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Az arcfelismerő kameráké a jövő?

Józsefvárosban a meglevő 115 térfigyelő kamera korszerűsítése mellett 65 új kamerát is átadtak október 7-én. A 300 millió forintos beruházással immár 100%-os lett Józsefváros lefedettsége, illetve a kamerák alkalmasak lesznek arra is, hogy arcfelismerő rendszerrel kössék össze őket.

Miért volt törvénytelen a házkutatás Horváth Andrásnál?

Horváth Andrásnál, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) korábbi munkatársánál, 2013. december 19-én a rendőrség házkutatást tartott, melynek során lefoglaltak több száz oldalnyi dokumentumot és informatikai adathordozót. A TASZ jogsegélyszolgálata által képviselt közérdekű bejelentő jogorvoslattal élt az általa elszenvedett kényszerintézkedésekkel szemben. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) 2014. január 22-én meghozott, ám csak 2014. február 10-én kézbesített végzése elutasította az utolsó indítványunkat is - álláspontunk szerint alaptalanul. Érdemes összegezni Horváth András ellen folytatott eljárás eddigi fejleményeit, mert sok visszás és törvénysértő elemet lehet felfedezni.

Hol vannak a térfigyelő kamerák?

A rendőrség honlapján elérhető az országban fellelhető összes térfigyelő kamera elhelyezkedése.