Pályázatot hirdet a TASZ a Századvég- tanulmányok feldolgozására

A Társaság a Szabadságjogokért cikkíró pályázatot hirdet hivatásos és amatőr szerzők, újságírók, bloggerek, grafikusok, kutatók részére a TASZ jogsegélyszolgálata munkájának eredményeképpen nyilvánosságra került, négymilliárd forint közpénzért készült Századvég-tanulmányokat elemző cikkek megírására, infografikák elkészítésére.

A tanulmányokat VS.hu több cikkében elemezte, azonban a tanulmányokban jóval több lehetőség van még elemzésre, ezért közzétettük őket, innen tölthetők le.

Pályázni már megjelent, vagy még meg nem jelent cikkekkel és infografikákkal is lehet, de nem pályázhatnak a vs.hu jelenlegi, illetve az elmúlt három hónapban volt újságírói (mivel nekik több idő állt rendelkezésükre a tanulmányok elemzésére). Egy pályázó több művel is pályázhat. A pályamunkák elemezhetik a tanulmányokat tartalmi, módszertani, formai szempontból, lehetnek közéleti vagy tudományos feldolgozások. Terjedelmi megkötés nincs. Pályázni olyan művel lehet, amelyet a TASZ (újra)közölhet a http://ataszjelenti.blog.hu oldalán.

A pályázat határideje: 2016. május 25. éjfél.

A pályázatokat értékelni a TASZ munkatársaiból álló zsűri fogja: Szeles András, a TASZ kommunikációs munkatársa, Baltay Levente, a Századvég-perekben eljáró ügyvéd és Szabó Máté, a TASZ szakmai igazgatója. A zsűri a cikkek eredetiségét, mélységét és közvélemény-formálásra való alkalmasságát és emberi jogi relevanciáját is értékeli.

Eredményhirdetés: 2016. június 7.

Jutalom: Az erkölcsi elismerésen és a hírnéven túl:

I.díj: 150.000 forint*

II.díj: 100.000 forint**

III.díj: 50.000 forint***

Pályázni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A pályázathoz csatolni szükséges a kitöltött és beszkennelt szerzői nyilatkozatot is, amelynek mintája innen letölthető. 

A Társaság a Szabadságjogokért közhasznú szervezet, amelynek fő célja, hogy előmozdítsa az ember szabadságjogainak tényleges tiszteletben tartását, alkalmazását és elismerését. Ezzel a közhasznú céllal összhangban, az információszabadság előmozdítása érdekében írjuk ki ezt a pályázatot. Az információszabadság alanya, kedvezményezettje valamennyi polgár.

*I. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő három hónapon keresztül, havi 50.000 forint mértékben, összesen 150.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

**II. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő két hónapon keresztül, havi 50.000 forint mértékben, összesen 100.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

***III. díj:  A TASZ, az eredményhirdetést követő hónapban 50.000 forint mértékben, összesen 50.000 forint adómentes juttatás formájában ösztönzi a díjazott további, a TASZ közhasznú céljával összhangban, a szabadságjogok érvényesülését előmozdító tevékenységét

A díjakat a TASZ tevékenységének támogatására, céljainak elérésére felajánlott. magánadományokból fedezzük.

Megosztás

Kapcsolódó hírek

Kiderülhet, hogy volt-e mutyizás a földhaszonbérleti pályázatok körül

A TASZ az [origo] újságíróját képviselve első fokon pert nyert a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ellen. Ennek eredményeként nyilvánosak a Fejér megyei földhaszonbérleti pályázatok elbírálásának körülményei.

Továbbra is titkolózhat a Centrum

Megváltoztatta a Fővárosi Bíróság a korábbi elsőfokú ítéletet, és elutasította a Lát-Kép Egyesület keresetét, amelyben azt kérte a civil szervezet, hogy a bíróság kötelezze a Centrum Parkoló Rendszer Kft-t a parkolási bevételekkel kapcsolatos adatok kiadására. A jogi képviseletet a TASZ nyújtotta.

Perelhúzás az atomperben

Az alperes Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága (OAH NBI), és az alperes pernyertessége érdekében beavatkozó Paksi Atomerőmű Zrt. rosszhiszemű, perelhúzó magatartása miatt továbbra sem született ítélet a Fővárosi Bíróságon.