Megafon - Idő előtt az iskolába?

Három Holló - Budapest, Piarista köz 1.
Jelentkezem Google naptárhoz adom Egyéb naptárhoz adom

Sok gyerek 6 évesen már készen áll az iskolakezdésre, de van olyan is, aki nem. Mások meg éppenséggel hamarabb lesznek iskolaérettek. A szülő ismeri a legjobban a gyerekét, és ezért fontos lenne, hogy döntő befolyása legyen arra, hogy mikor kezdi az iskolát a gyereke. Ehhez képest 2020. január elsejétől a szülőnek a törvény szinte egyáltalán nem ad lehetőséget erre, mivel 6 éves kortól mindenkinek kötelező lesz iskolába mennie. Gyermekpszichológus, pedagógus, oktatáskutató és jogász szakértőink 10 perces vitaindító előadásaival járjuk körbe, hogy mit nyerünk és veszítünk az új közoktatási szabályozás miatt, illetve mit tehetnek az érintett családok és szakemberek annak érdekében, hogy a gyerekek jogai, érdekei a legkevésbé sérüljenek. Az előadásokat kerekasztal-beszélgetés követi Veiszer Alinda vezetésével.

Vendégeink:

🔹 Deliága Éva, gyermekpszichológus: Mitől függ, hogy mikor iskolaérett egy gyerek?
🔹 Hanzó Emese és Nagy Ágota, általános iskolai pedagógusok: Hogyan megy végig a rendszeren a mostani átalakítás, milyen kihívásokkal és gyakorlati nehézségekkel néznek szembe a pedagógusok?
🔹 Ercse Kriszta oktatáskutató: Milyen rövid- és hosszútávú hatásai vannak, ha az iskolaérettség elérése előtt kezdik meg az iskolát a gyerekek?
🔹 Asbóth Márton, a TASZ Magánszféraprojekt munkatársa: Mit tehetnek a szülők, ha nem akarják, hogy a gyerekük 6 évesen már iskolába járjon?

A beszélgetést moderálja: Veiszer Alinda

Ha van olyan kérdésed, amit vendégeinknek feltennél, írd meg nekünk a Facebook eseményben: https://www.facebook.com/events/1416798951820579/

A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Megosztás

Jelentkezés