2007. május 13-án a Million Marihuana March nemzetközi rendezvénysorozat keretében hazánkban 5 helyen tartottak tüntetéseket a Kendermag Egyesület szervezésében Nemzeti Legalizációs Népgyűlés elnevezéssel. A demonstrációkra a korábbinál jóval békésebb hangulatban került sor – kivéve a debreceni helyszínt, ahol a rendőrség ugyan tudomásul vette a rendezvény bejelentését, de az önkormányzat az utolsó pillanatban nem adta hozzájárulását a színpad felállításához. A debreceni demonstrációt végül 6-8, ásóval és botokkal felfegyverkezett magánszemély hiúsította meg, a helyi rendőrség tétlen asszisztálása mellett. A debreceni rendezvényt bejelentő Juhász Szabolcs, és a képviseletét ellátó Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), valamint a Kendermag Egyesület feljelentést tett a rendbontók és a rendőrség ellen, a törvénytelen és alkotmányellenes önkormányzati határozat ellen pedig eljárást indított. Olvassa el részleteket a történtekkel kapcsolatban!

A debreceni rendezvényt meghiúsító személyek megsértették a résztvevők gyülekezési jogát, mely önmagában is bűncselekménynek minősül, de magatartásuk ezen kívül felvetette a rendbontás, a garázdaság és a rongálás gyanúját is. 2007. május 21-én ellenük a TASZ és Kendermag Egyesület a demonstrációt bejelentővel együtt a Debreceni Rendőrkapitányságon büntetőfeljelentést tett. A rendőrség azon tagjait pedig, akik a bűncselekmények elkövetőit tetten érve nem teljesítették intézkedési kötelezettségüket, és arra sem voltak hajlandóak, hogy az írásos feljelentést a helyszínen átvegyék, kötelezettségszegés szolgálatban és elöljárói intézkedés elmulasztása miatt jelentették fel ugyanezen napon, valamint panaszt tettek Debrecen Rendőrkapitányánál. Debrecen város Önkormányzata jogsértő határozata ellen a bejelentő fellebbezéssel élt, s az eljárást követően kártérítési pert fog indítani a város ellen.

Dénes Balázs elnök s.k.                                                                          Juhász Péter elnökhelyettes s.k.

Társaság a Szabadságjogokért                                                                      Kendermag Egyesület

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Each of us may well agree to be the artist grants and <a href="http://www.replicawatchessswiss.co.uk" rel="dofollow">replica watches</a> are usually eye-catching and stylish on the other hand, you can not say everyone can afford to settle on a specific. In such cases, the best long-term option is to pick less pricey below wholesale <a href="http://www.greadhandbagsbags.com" rel="dofollow">replica handbags</a> designer bags. The best approach to collect cheaper wholesale handbags is the Web. Online <a href="http://www.replicawatchessswiss.co.uk/rolex-c-1" rel="dofollow">rolex replica</a> is the only thing containing manufactured how they live much simpler.The Chanel bags are popular in this year. Its style is simple and elegant, which is the magic weapon with clothes. Due to this, you can basically distinguish the actual.