2017. május 31. szerda, 12.01

Vannak, akik azt mondják, nem működünk átláthatóan, nem tudható, miből finanszírozzuk működésünket. Akik ezt állítják, nem mondanak igazat. Beszámolóink, mérlegeink, eredmény-kimutatásaink, független könyvvizsgálói jelentéseink, az szja 1%-ának felhasználásáról szóló közlemények évekre visszamenőleg elérhetők a TASZ honlapján. A beszámolók pályázati forrásonként tartalmazzák a bevételeinket: pontosan tudható, ki milyen céllal finanszírozza tevékenységünket. Letölthető a számviteli politikánk, a selejtezési szabályzatunk, a cafetéria szabályzatunk, a házipénztár kezelési szabályzatunk, a leltárkészítési és leltározási szabályzatunk, a számlarend és bizonylatolás rendje, a béren kívüli juttatások szabályzata és a szervezeti és működési szabályzat is.

2017. április 18. kedd, 12.58

A TASZ 2015-ös évi beszámolóját 2016. május 26-án, a közgyűlés általi elfogadását követően küldtük meg az Országos Bírósági Hivatal (OBH) részére.

2017. január 25. szerda, 16.09
2016. január 15. péntek, 12.25

2015. január elsejével három, a mai TASZ arcát meghatározó kollégánk távozott a szervezetből. Ők bár nem vesznek részt a napi munkavégzésben a továbbiakban, szerencsére tanácsadóként továbbra is segítik a szervezet munkáját. Sárosi Péter, Simon Éva és Takács István Gábor munkájának komoly szerepe volt abban, hogy a TASZ-ra büszkék lehetünk.

2015. december 14. hétfő, 16.06

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) új logót és új arculatot kapott. A változtatással nem csak a megjelenésünket szeretnénk modernebbé tenni (a régi logónk még a 1990-es években készült), de szeretnénk könnyebben megszólítani az ügyeinkben érdekelteket is. 

2015. augusztus 24. hétfő, 16.30
2015. június 2. kedd, 16.32

Ügyvezető igazgatónk szombaton reagált Lomnici Zoltán pénteki vádjaira. Erre válaszul egy újabb levelet kaptunk a CÖF-től, melyet teljes terjedelmében közzé is teszünk. A CÖF leveléhez az alábbi kommentárokat szeretnénk hozzáfűzni. 

2015. június 2. kedd, 11.19

Múlt héten jelent meg a Magyar Közlönyben a Nemzeti Korrupcióellenes Program elfogadásáról szóló kormányhatározat. Eszerint a kormány a civil szervezetek átlátható működése érdekében tanulmányozná a működésüket meghatározó jogszabályi rendelkezések érvényesülését, valamint megvizsgálná a vagyonnyilatkozat megtételére kötelezhető személyi kör szélesítésének lehetőségeit. Erre reagálva 15 civil szervezet nyilatkozatot adott ki.

2015. június 2. kedd, 10.54

Átdolgozva: 2017. május 15.

Az elmúlt években nem egyszer megfogalmazódott a vád: a civil szervezetek átláthatatlanul működnek, nem tudható, hogy működésük alapjait miből biztosítják. Érdemes tiszta vizet önteni a pohárba: ez az anyag bemutatja azt, hogy a jelenlegi szabályozás milyen átláthatósági és beszámolásra vonatkozó követelményeket fogalmaz meg a civil szervezetek számára. A szövegben kitérünk arra is, hogy amennyiben valóban az átláthatóság növelése a cél, akkor miként lehetne ezt, a már most komoly kapacitást igénylő beszámolási feladatok növelése nélkül elérni. Arra is választ keresünk, hogy egyáltalán mi indokolja azt, hogy állampolgárok egy csoportja által létrehozott szervezetekre ugyanolyan elveket tekintsünk kötelezőnek, mint az államra.

2015. április 1. szerda, 14.11

Függetlenségünk egyik záloga, hogy a politikai pártokkal való viszonyunk átlátható legyen. A pártoktól azért kell függetlennek lennünk, mert ezek a szervezetek annak a közhatalomnak a megszerzésére és a közhatalmi szerveken keresztül való gyakorlására jönnek létre, amelynek ellenőrzése a mi elsődleges feladatunk.

2014. december 4. csütörtök, 00.00

20 évesek vagyunk! A kerek évforduló pedig megérdemli a dupla ünneplést! December 4-én egy különleges estével készülünk, ahol természetesen a szabadság lesz főszerepben. Hallgass velünk online (a Ustream segítségével) gondolatébresztő, kreatív pitcheléseket 6 percben! 

2014. december 1. hétfő, 16.11

A TASZ 20 kampányunk alkalmából diákok beszélgetnek a szabadságról

2014. december 1. hétfő, 14.25

A TASZ Adatvédelmi Programja a magánszféra technológiai védelmében jártas, a magánszféra védelme iránt elkötelezett szakembert keres. Az új munkatárs feladata a TASZ Adatvédelmi Programja IT-val kapcsolatos megerősítése, azon belül is elsősorban a privátszférát erősítő technológiákra vonatkozó ismeretterjesztés lesz.

2014. december 1. hétfő, 09.51

A betegellátás területén mérföldkőnek számít a vidéki központok megnyitása, ugyanakkor a megelőzés terén Magyarország rosszabbul teljesít. Míg az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ adatai szerint az Európai Unióban csökkent az új HIV-esetek száma az elmúlt 10 évben, hazánkban azonban négyszeresére nőtt. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) azonnali felelős szerepvállalásra szólítja fel az egészségügyi kormányzatot, hogy a jelenlegi trend visszafordítható legyen. A TASZ szerint a prevenciós munkát végző civil szervezetek megerősítésére és célzott szűrőprogramokra van szükség.

2014. november 20. csütörtök, 08.51

Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója ma részt vett a Carnegie Endowment for International Peace által szervezett beszélgetésen, Washingtonban. A nyilvános esemény témája a demokrácia és az emberi jogok magyarországi helyzete, illetve ennek regionális jelentősége volt. 

Oldalak