Hírek

Mit tehetnek az ellenzéki képviselők, hogy ne azt a szerepet játsszák, amit a kormány szán nekik?

Frissen megválasztott képviselőkkel beszélgetünk arról, milyen terveik vannak a következő években a parlamenti munka mellett – vagy éppen helyette.

Kannabiszt receptre? Van, ahol ez nem kérdés

A nagy várakozásokkal induló cseh orvosi kannabisz program évekig csak pár tucat beteget tudott kiszolgálni, de a friss reformoknak köszönhetően a cseh modell Európa mintaprogramjává válhat.

Nem a szavazókörökben történik, és nem lehet ellene fellépni jogilag – tanulságok a választási csalásokról

A választásokat nem úgy és nem akkor csalták el, ahogy sokan féltek tőle. De ez nem azt jelenti, hogy tiszta és szabad választáson döntöttünk az ország jövőjéről. Összegeztük a TASZ több választási ciklust végigkísérő programjának és az újonnan létrejött Tiszta szavazás koalíciónak a tapasztalatait.

Megalakult a Roma Jogok Hálózata Európában

Ma, a nemzetközi roma napon megalakult az Európai Roma Jogok Központjának (ERRC) új szerveződése, a Roma Jogok Hálózata. Az első találkozó hibrid formában, Budapesten került megrendezésre. A hálózat tagja 18 emberi jogi szervezet 15 különböző országból, akiknek közös célja, hogy olyan roma és nem roma jogvédőket, aktivistákat kössön össze egymással, akik a roma közösséghez tartozók alapvető jogait védik Európa különböző térségeiben. A hálózathoz csatlakozott a Társaság a Szabadságjogokért is.

A szabadságot nem a döntéshozóktól kapjuk, nekünk kell megküzdeni érte

Döntő többségben olyan erők fognak ülni a magyar parlamentben, akik egyértelműen bizonyították: szembemennek a demokratikus alapértékekkel, fittyet hánynak az emberek egyenlő méltóságára. Ne tegyük meg azt a szívességet nekik, hogy elfordulunk a közélettől.

Szerdáig lehet kifogásokat benyújtani a választási visszaélésekkel kapcsolatban

A választási eljárásnak nincs vége a szavazás lezárulásával. Április 6-ig lehet választási kifogást benyújtani, aminek hatása lehet az adott választókerület végeredményére is.