Hírek

Hívd a TASZ forródrótját, ha választási visszaélést tapasztalsz!

A szavazás napján az urnanyitástól kezdve várjuk a hívásokat választási jogi forródrótunkon a +36 30 722 3356-os számon.

Két év korrupciója egy jelentésben

A jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai eszközzé emelése Magyarországon egyszerre, egymással szoros összefüggésben történik, többnyire valamilyen közérdekű cél mögé rejtve. Az elmúlt két évben e közérdekű cél a járvány elleni védekezés volt. A K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért ezt a folyamatot dokumentálta az elmúlt két évben. E munkának az összefoglaló és záró jelentése a 2020 márciusától 2022 márciusáig tartó időszakot öleli fel. Jelentésünkben bemutatjuk az elmúlt két év legjelentősebb átláthatatlanságot fokozó és korrupció elleni fellépést nehezítő változásait, költségvetési visszásságait, a közvagyon kiszervezését és az ellenzéki önkormányzatokat aránytalanul hátrányosan érintő intézkedéseit.

Ne hagyd, hogy polgármesterek önkormányzati erőforrással kampányoljanak!

Rengetegen kerestek minket azzal, hogy polgármesterek az önkormányzat pénzén vagy kommunikációs csatornáin kampányolnak. Ez több választási alapelvet is sért, ezért mintakifogást készítettünk, amit bárki benyújthat, ha ilyet tapasztal.

Vedd észre, ha választási csalással vagy visszaéléssel akarják torzítani vasárnap az eredményt!

A választások kapcsán általában csalásokról, tehát bűncselekményekről lehet hallani, de nem csak így lehet torzítani a végeredményt. Akár csalásról, akár visszaélésről van szó, több lehetőséged is van, hogy fellépj ezek ellen!

Az egészségügyi dolgozók fogva tartásával kerüli el a kormány az ellátás teljes összeomlását

Bár már rég megszűnt szinte minden járványügyi korlátozás, az egészségügyben dolgozók még ma is a kormányzat által mesterségesen fenntartott veszélyhelyzet rabjai. A felmondási tilalmat újra megtámadtunk az Alkotmánybíróság előtt egy végletekig hajszolt, fiatal orvost képviselve.

Így léphetsz fel a vajdasági választási visszaélések ellen

Több választással kapcsolatos alapelvet is sért a vajdasági levélszavazatok kézbesítésével kapcsolatos botrány, ezért kifogásmintát teszünk közzé, amit bárki benyújthat a Vajdasági Magyar Szövetség és a Concordia Minoritatis Hungaricae ellen.