Hírek

Beszámoló az Alkotmánybíróság elleni per első tárgyalásáról

A Fővárosi Bíróság 2004. december 20-án tárgyalta a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet által az Alkotmánybíróság ellen közérdekű adat közlésének megtagadása miatt indított pert.

Készül az elektronikus információszabadságról szóló törvény

A Társaság a Szabadságjogokért véleményezte az elektronikus információszabadságról szóló törvény, valamint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény módosításának koncepcióját.

Nyílt levél az ujjnyomatos útlevelek ügyében

Alulírottak mély aggodalmunkat fejezzük ki a hamarosan ismét az Európai Unió Tanácsa elé kerülő, az Európai Unió tagállamai által kiállított útlevelekben és egyéb úti okmányokban szereplő biometriai azonosítók biztonsági előírásaira vonatkozó tanácsi jogszabály-tervezetet (angol nevén „Draft Council Regulation on standards for security features and biometrics in passports and travel documents issued by Member States”) miatt.

Az Alkotmánybíróság ellen indított per első tárgyalása

A Fővárosi Bíróság 2004.december 20-án (tehát jövő hétfőn) 13.00-kor tárgyalja a Bp. V. kerület Markó u. 27. II/44.sz. alatt a Társaság a Szabadságjogokért által a Magyar Köztársaság Alkotmánybírósága ellen , a Hende Csaba és társai által benyújtott és hétfőn elbírált indítvány , mint közérdekű adat közlésére kötelezés iránt indított pert.

Sajtótájékoztató (Paks-ügy)

2004. december 9. reggel tíz órakor az Energia Klub, a TASZ és a Védegylet sajtótájékoztatót tart. A satótájékozató tárgya a paksi atomerőmű 2-es blokkjának újraindításához kapcsolódó közérdekű adat per.

Információszabadság rovat indult

Földes Ádám munkatársunknak új, az információszabadsággal foglalkozó rovata indult a Magyar Narancsban.