Hírek

Olvassa el a nyolcadik e-információszabadságról szóló jelentést

A jogalkotas.hu oldalon újabb, immár a nyolcadik, jelentés olvasható arról, hogy a minisztériumok mennyiben tartják be az Elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény (Eitv.) törvény rendelkezéseit.

Levél Szilvásy Györgynek

A TASZ, a Védegylet és a Sajtószabadság Központ levélben fordult Szilvásy György kancellária miniszterhez, hogy egyeztetést kezdeményezzen a Kormány minősített adatok védelméről szóló törvénytervezetről, ami az államtitokról és szolgálatitokról szóló 1995. évi LXV. Törvényt váltja fel. Olvassa el a levelet!

Soronkívüliség a közérdekű adatigényléssel kapcsolatos perekben

A TASZ, a Védegylet és az Energia Klub levélben fordult Lomnici Zoltánhoz, a Legfelsőbb Bíróság elnökéhez, kifogásolva a Paksi Atomerőműnek a 2. számú blokkjának meghibásodásával kapcsolatos bírósági eljárások lassúságát.

Anomáliák, avagy hibák a Mátrixban

Az elmúlt hét legviccesebb TASZ-közeli történeteiből kettő áll alant. NBH-s postások? Utólagos végrehajtás? Smith ügynök a Mátrixból csak ingatná a fejét, mennyi szoftverhiba van a rendszerben…

Nyílt levél Kóka Jánoshoz

A magyarországi uránbányászat újraindításával kapcsolatos információk miatt fordult nyílt levélben az Energia Klub, a TASZ és a Védegylet a gazdasági és közlekedési miniszterhez.

Törvényrontók: a Közlönykiadó esete a Legfelsőbb Bírósággal

Dénes Balázs és Földes Ádám cikke a TASZ által a Magyar Hivatalos Közlönykiadó ellen indított perről az Élet és Irodalom 2006. december 1-ei számában jelent meg. A cikk mellett itt a teljes peranyagot is megismerheti.