Hírek

Hervad már ligetünk?

A TASZ aggodalommal figyeli a Városligetbe szánt térfigyelő rendszer tervét, és az Ön segítségét kéri abban, hogy elkerülhessük a parkba látogatók magánszférájának indokolatlan korlátozását.

Megkezdődött a Nagy Testvér Díj jelölési időszaka!

Lehallgatja a telefonjait a főnöke? Valamelyik állami szerv az ujjlenyomatára vágyik? Vagy csak egy döntéshozó pozícióban lévő géniusznak támadt ihlete néhány nagyobb adatbázis összekapcsolására? Ne tétovázzon, jelölje őket a Nagy Testvér Díjra!

Abortusztabletta - miről is vitatkozunk?

A Magyar Hírlapban megjelent cikkében Csernus Eszter a gyógyszeres terhesség-megszakítás körüli tévhitekről fejti ki véleményét.

Beszámoló a kármentéssel kapcsolatos adatokért folyó perről

Ma folytatódott a Fővárosi Bíróság előtt a per az Energia Klub mint felperes és az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága (OAH-NBI) mint alperes között. A tárgyaláson a sajtó nagy számban képviseltette magát, ítélet sajnos még nem született

Per a 2003-as paksi üzemzavar kármentésére vonatkozó szakértői anyagokért

A Paksi Atomerőműben 2003-ban történt üzemzavar során megsérült fűtőelemeket a mai napig nem emelték ki. Az Energia Klub − melyet az ügyben a Társaság a Szabadságjogokért jogsegély szolgálata képvisel − a kármentéssel kapcsolatos közérdekű adatok kiadása iránt pert indított az Országos Atomenergia Hivatal Nukleáris Biztonsági Igazgatósága (OAH-NBI) ellen.

Kameraszínház először Magyarországon!

A Technika az Emberért Alapítvány meghívja Önt és barátait az első magyar kameraszínházi előadásra.