Hírek

TASZ Kör

A Társaság a Szabadságjogokért rendezvénysorozatának, a TASZ-Körnek a soron következő rendezvénye a Zsigmond Király Főiskolán (1039 Budapest, III. kerület, Kelta u. 2.), 2004. december 3-án, pénteken, 11 órakor Témánk: Drogpolitika több nézőpontból

Szolidaritás a kijevi egyetemistákkal

A Társaság a Szabadságjogokért csatlakozik az ELTE ÁJK politológus hallgatói által kezdeményezett szolidaritási akcióhoz.

Nyilatkozat a Zsaru Magazin címlapsztorija kapcsán

A mai napon az Északi Támpont Egyesület, a Kendermag Egyesület és a TASZ az alábbi nyilatkozatot jutatta el a Zsaru magazin szerkesztőségéhez, reagálva a hetilap e heti címlapsztorijára:

Nem akarunk ízlésrendőrséget!

A BRFK közösség elleni izgatás bűntette miatt büntetőeljárást indított Paizs Miklós zenész ellen „Balra át” című zeneszámának szövege miatt. A TASZ álláspontja szerint a rendőrségnek és az ügyészségnek tisztában kell lennie azzal, hogy a bemutatott szöveg nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűncselekményét, így az eljárás megindítása nem tekinthető egyébnek, mint durva hatósági cenzúrának.

A privacy közös ügyünk

A Társaság a Szabadságjogokért fontosnak tartja, hogy mindenkinek tiszteletben tartsák a jogát arra , hogy békén hagyják. A privacy védelmében idén is megrendezésre kerül a Nagy Testvér Díjkiosztó. Kérjük, hogy Ön is szavazzon az idei jelöltekre!

Jogi tréning és konferencia (2004.11.13-14.)

A Társaság a Szabadságjogokért november 13-án jogi tréninget tartott a drogkezelő intézmények munkatársai számára, 14-én pedig konferenciát rendezett „HIV, Hepatitis C és droghasználat: a kockázatok csökkentése” címmel.