Hírek

Három csapás - becsapás

Dr. Lázár János és dr. Répássy Róbert országgyűlési képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be a büntető törvénykönyv szigorítására. A Javaslat vissza kívánja állítani az 1998-as Btk. novella büntetéskiszabásra vonatkozó, sokat kritizált szigorításait, bevezetné az erőszakos visszaeső fogalmát, valamint a mérlegelés nélküli, kötelezően alkalmazandó életfogytig tartó szabadságvesztést. A Javaslatot jegyző képviselők a szigorítás szükségességét a súlyos, erőszakos bűncselekmények drámai emelkedésével indokolják, kiegészítve azzal, hogy a közbiztonság a Btk. módosítása és a Kormány távozása nélkül nem állítható helyre.

A TASZ határozott álláspontja, hogy a Javaslat által bevezetni kívánt szabályozás több szempont alapján is elhibázott, és az Országgyűlés általi elfogadása súlyos következményekkel járna. Olvassa el az álláspontunkat.

Civil szervezetek elégtelennek találják Sólyom László megszólalását a romákat ért támadásokkal kapcsolatban

Az Eötvös Károly Intézet, a Magyar Helsinki Bizottság, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda, a Roma Polgárjogi Alapítvány és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetek a múlt héten levélben kérték a köztársasági elnököt, hogy emelje fel szavát a rasszizmus és az előítélet ellen.

Merj kérdezni!

A TASZ online kampánya az ENSZ drogpolitikájának megkérdőjelezéséről

Titkos a parkolási pénzek sorsa

Nem ismerhetőek meg a Centrum Parkoló Rendszer Kft. bevételeivel és kiadásaival kapcsolatos adatok. A Fővárosi Bíróság sorozatban változtatja meg a Centrum pervesztességét kimondó elsőfokú ítéleteket, ezért továbbra sem lehet tudni, hogy mi a sorsa a közterületek hasznosításából befolyó milliárdoknak.