Hírek

Jogtalanul

A TASZ új filmje a romák helyzetéről Magyarországon. A FILM DECEMBER 10-ÉN FELKERÜLT AZ INDEX FILM-RE, NÉZZE MEG ÖN IS! Miért hoz egy önkormányzat rendeletet arról, hogy tíz után minden szórakozóhelynek be kell zárnia ott, ahol egyetlen szórakozohely nyílt, amely történetesen roma? Hogyan vádolnak meg valakit azzal, hogy 700 kiló fát tolt a biciklijén? Hogyan minősítik vaklármának mikor egy egész utca tanusítja, hogy fegyvert fogtak egy terhes asszonyra? Hogyan zárhatnak börtönbe egy szülöpárt, mert két gyerekük nem járt iskolába? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a film.

Így lett 15 éves a TASZ

Aki lemaradt a 15. születésnapi buliról, annak azért, aki nem, annak meg azért érdemes most kattintania. Lesz folytatása is a születésnapi rendezvénynek valamilyen formában, ebben az ügyben várjuk a javaslatokat! Kíváncsiak vagyunk, mit és hogyan lehetne még jobban csinálni.

December 1 World AIDS Day - Video

On the eve of World AIDS Day, the HCLU organized a demonstration in front of the Hungarian Ministry of Health to light candles in memory of the victims of AIDS. The demonstration was also to demand that the Ministry of Health and the National AIDS Commission fulfill their mandates as outlined by international documents and the National AIDS Strategy; and to communicate that the present favorable epidemiological situation should not be left to mere luck, but be the result of a well-planned and delivered strategy.

Veszítettek a titkolózó pártok a bíróságon – komoly siker a pártfinanszírozás átláthatósága terén

Nyilvánosságra kell hoznia a parlamenti pártoknak, hogy az államtól mennyi hitelt kaptak, és ebből a pénzből milyen ingatlanokat vásároltak a működésükhöz. Olvassa el a mai döntésről szóló beszámolónkat!

Per a pártok ellen

Holnap tárgyalja a Fővárosi Bíróság elsőfokon a TASZ és a Figyelő újságírójának közösen indított perét a parlamenti pártok ellen. Az MDF kivételével az összes párt titkolja, hogy milyen feltételekkel kaptak ingatlanvásárlásra hitelt az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól, holott tisztán állami pénz felhasználásáról van szó. A tárgyalás 13 órakkor kezdődik a Fővárosi Bíróság (1055 Budapest, Markó u. 27.) fszt. 14. számú tárgyalójában.

Olvassa el a TASZ programvezetőjének és Muraközy Balázs közgazdásznak a Magyar Narancsban megjelent cikkét, amelyből kiderül: a különös hitelügylet valójában rejtett pártfinanszírozás lehet.

December 1. AIDS világnap - VIDEÓ

December 1-jén idén is megemlékezik a világ az AIDS áldozatairól. Jelenleg világszerte több mint 30 millió HIV-pozitív van, és több mint 25 millióan haltak meg AIDS következtében. A TASZ 2009 november 30-án gyertyás megemlékezést tartott az Egészségügyi Minisztérium előtt, nézze meg az erről készült videót!