Hírek

A TASZ szerint elhibázott az új gyűlöletbeszéd-törvényjavaslat

A TASZ szerint alkotmányellenes az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium által készített legújabb, a gyűlöletbeszédet és az egyes társadami csoportokat sértő magatartást polgári jogi eszközökkel kezelni kívánó törvényjavaslat, melyet a kormány szeptember 12-én nyújtott be az Országgyűlés elé.

Információszabadság ügyvédhálózatot épít a TASZ

Szeptember 28-a, vasárnap a „Right to know Day“, azaz az Információszabadság Nemzetközi Napja. A TASZ idén e napot új Információszabadság Ügyvédhálózatának elindításával ünnepli.

Pert nyert a TASZ a Fővárosi Bíróságon, nyilvánosak az adatok

A Fővárosi Bíróság ma elsőfokon ítéletet hozott abban a perben melyet a Blikk főszerkesztője indított, mert szerette volna megtudni, hogy mennyi a jövedelme a MÁV, az MVM, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Rt. valamint a Nemzeti Vagyonkezelő vezetőinek.

Why Russia Says No To Methadone?

Watch our video and find the answer(s)!

Aggályos a közrendvédelmi törvénycsomag

A TASZ, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézettel és a Magyar Helsinki Bizottsággal közös álláspontot alakított ki a Parlament elé egy hete került közrendvédelmi törvénycsomaggal kapcsolatban. A jogvédő szervezetekkel azért döntöttünk a közös fellépés mellett, mert együttes erővel kívánjuk felhívni a figyelmet az ad hoc jellegű jogalkotás és a törvényjavaslat alapjogokat korlátozó szakaszainak veszélyeire.

Ismét pert nyert a TASZ és Lát-kép Egyesület a Centrum ellen

Közérdekű adat a parkoló-milliárdok sorsa - nézze meg a tárgyalásról szóló videónkat!