Hírek

3 days in 10 Minutes

Report and videos from the Vienna global NGO forum on drugs

Az új KRESZ egyeztetése

2009 januárjában lesz az új KRESZ közigazgatási egyeztetése, de már 2008 II. félévében szakmai egyeztetéseket kezd a közlekedési minisztérium – derült ki dr. Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszterhez intézett közérdekű adatigénylésünk nyomán.

A TASZ feljelentése a Meleg Méltóság Menetet ért támadások miatt

A TASZ munkatársainak feljelentése gyülekezési szabadság megsértése és közösség elleni izgatás miatt a Meleg Méltóság Menetét ért támadások következményéül.

A bíróság és a sajtó: hogyan lesz egy hírből annak ellentéte?

A TASZ elnökének írása a keddi ítéletekről és azok sajtóban való megjelenítéséről.

Reakció a PKKB tegnapi ítéletére

A TASZ ezúton fejezi ki tiltakozását a hétvégi fővárosi események kapcsán a tegnapi napon a Pesti Központi Kerületi Bíróságon hozott döntés ellen, mely szerint a tojásdobálás a véleménynyilvánítás általánosan elfogadható formája.

Tervdokumentációk nyilvánossága

A Critical Mass szervezői a következő kérdéssel fordultak a TASZ-hoz: egy (ön)kormányzati portálon megjeleníthető-e minden további nélkül egy pályázat teljes tervdokumentációja. Illetve a kérdés úgy is feltehető, hogy milyen feltételekkel tehető ez meg? Kicsit gyakorlatiasabban: van-e bármi akadálya annak, hogy egy kerékpárút tervezésének már korai szakaszaiban véleményt nyilváníthasson bárki a tervekről, úgy, hogy azokhoz az Interneten fér hozzá?