Hírek

Pert nyert a TASZ a parkolási társulás ellen

Nyilvános adat az a szerződés, amely a parkolási rendszer üzemeltetési jogainak Centrum Parkoló Kft. javára történő átruházásáról szól a Fővárosi Bíróság ma hozott ítélete szerint

A visszaküldött Ptk.-ról

Az új Polgári Törvénykönyvről szóló törvényjavaslatot szeptember 21-én szavazta meg a Parlament, majd Sólyom László, köztársasági elnök október 13-án küldte vissza megfontolásra, mert formai hibák mellett tartalmi kifogásai is voltak. Véleményeztük a megfontolandó törvényjavaslat egyes részeit.

Waiting for a Legal Shot

HCLU and the Danish Street Lawyers present you their new short movie about the introduction of heroin maintenance to Denmark

Alulmaradt a titkolózó rendőrség Debrecenben

A Társaság a Szabadságjogokért által képviselt Magyar Helsinki Bizottság pert nyert a Debreceni Rendőrkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ellen közérdekű adatok kiadása tárgyában.

Repülnek a személyes adataink

A Társaság a Szabadságjogokért aggasztónak tartja, hogy az Európai Unió sorozatosan fogad el olyan jogszabályokat, és köt olyan nemzetközi egyezményeket, amelyek ellentétesek a magyar jogrenddel, így különösen a személyes adatok védelmére vonatkozó alkotmányos követelményekkel. Ennek a folyamatnak egy újabb, a nemzeti jogba most átemelni kívánt eredménye az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok által kötött megállapodás (továbbiakban: Megállapodás), amelynek értelmében az Európai Unió biztosítja, hogy az Egyesült Államokba érkező vagy onnan induló utasszállító járatokat működtető légi fuvarozók a saját utas-nyilvántartás adatállományukat (Passenger Name Record, továbbiakban: PNR adatok) megküldik az amerikai Belbiztonsági Minisztériumnak (DHS).

Vesztett a titkolózó PSZÁF

Kiderülhet, hogy miért nem férhettek hozzá az ingatlanalapokban elhelyezett betéteikhez a befektetők, amennyiben a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete végrehajtja a ma hozott jogerős ítéletet.