Hírek

Kérdések a BRFK illetékeseihez

A vasárnapi, Vörösmarty téri Kendernappal és a Kendernap ellen szervezett ellentüntetéssel kapcsolatos rendőri magatartás számos kérdést vet fel. A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet kéri az illetékes rendőri vezetőket, hogy válaszoljanak az alábbi kérdésekre.

TASZ közlemény az eutanázia döntésről

A TASZ közleménye a sajtó számára az Alkotmánybíróság eutanázia döntéséről Az Alkotmánybíróságnak két kérdésben kellett döntenie.

Drog-jogi esetek

Megjelent a TASZ drogpolitikai füzetek sorozatának 4. része. A kiadványban olyan drogfogyasztással kapcsolatos jogesetek kerültek feldolgozásra, amelyekkel a TASZ jogsegélyszolgálatát keresték meg az érintettek.

TASZ Drogpolitikai Klub 1.1

Legyél a vendégünk és beszélgessünk együtt a TASZ rendezvénysorozatának első klubestjén!

A haldokló betegek önrendelkezési jogáról

Az elmúlt hónapokban növekvő figyelem kíséri a haldokló betegek önrendelkezési jogának elismertetése körül zajló társadalmi és szakmai vitát. E vitában megmutatkozott, hogy Magyarországon az 1997-es egészségügyi törvény életbe léptetése óta nem vizsgálódtak sem az egészségügyi kormányzati szervek, sem a parlament egészségügyi bizottsága a tárgyban, hogyan érvényesül a megfelelő szintű szakmai ellátáshoz való jog a gyógyíthatatlan, halál közeli állapotú betegek körében.

Meghívó konferenciára

A Társaság a Szabadságjogokért tisztelettel meghívja Önt az adatvédelem és információszabadság aktuális témáiról rendezendő szakmai tanácskozására.