Nyilvánosságra hozzák az eddig eltitkolt, a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjával kapcsolatos hatástanulmányt. Három civil szervezet, köztük a TASZ korábban a nyilvánosságra hozatal mellett a szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését is kérte. Az ügyben pénteken a K-Monitor és a TASZ az Európai Bizottsághoz fordult.  Kampányunk támogatói több száz e-mailt küldtek a miniszterelnöknek alig egy nap leforgása alatt!

Bajnai Gordon miniszterelnök péntek délután a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter azonnali intézkedését kérte arra vonatkozóan, hogy a tárcája felügyelete alá tartozó Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) mielőbb hozza nyilvánosságra a Sávoly Motorcentrum Fejlesztő Kft. projekt dokumentációjával kapcsolatos hatástanulmányt - közölte a Miniszterelnöki Hivatal.

Szerdán nyílt levélben fordult Bajnai Gordonhoz a K-Monitor Közhasznú Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért és a Transparency International Magyarország. A három szervezet a MFB által a Sávoly Motorcentrum Kft. részére nyújtandó 15,3 milliárd forint összegű kölcsönre és a mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatásra vonatkozó szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését, valamint a hatástanulmány nyilvánosságra hozatalát kérte.

Felhívjuk ugyanakkor a miniszterelnök figyelmét, hogy a három szervezet a hatástanulmány nyilvánosságra hozatala mellett a projekt részére nyújtandó kölcsönre és a mintegy 20 milliárd forint költségvetési támogatásra vonatkozó szerződéskötés és a kapcsolódó kifizetések felfüggesztését is kértre.

(([[Aktív Polgárok, több száz e-mail a miniszterelnöknek!]]A TASZ csütörtökön arra bíztatta a polgárokat, hogy írjanak levelet Bajnai Gordonnak és kérjék tőle a hatástanulmány azonnali nyilvánosságra hozatalát. Felhívásunkra több száz e-mail érkezett alig egy nap alatt a hivatalhoz. Ezúton is köszönjük az aktivitást azoknak, akik elküldték a levelet.))

A K-Monitor és a TASZ eközben Joaquin Almunia versenypolitikai biztosnak írt levélben azt kéri, hogy vizsgálja meg a Bizottság az állami támogatás összeegyeztethetőségét a közösségi támogatási szabályokkal. A civil szervezetek szerint a jogellenességet valószínűsíti, hogy a Pénzügyminisztériumból kiszivárgott információk szerint a Kormány döntése nem felel meg az uniós jognak.

A levelet küldő szervezetek szerint az ismertetett állami támogatás a belső piaccal összeegyeztethetetlen és kihathat a tagállamok közötti kereskedelmi kapcsolatokra, azaz sértheti az Európai Unió működéséről szóló szerződés 107. cikkében foglaltakat, ezért indokoltnak tartják, hogy a Versenypolitikai Főigazgatóság vizsgálatot folytasson az ügyben.

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Kedves Szervezők!

Az iwiw-en lévő klubba 28.-án 03:18-kor érkezett meg a felhívás, hogy küldjek levelet, és 28-án 3:45-kor, hogy fél siker és már egy nap alatt mennyi levél ment a Miniszterelnöknek.

Már az kicsit disszonáns volt a számomra, miközben 8:45-kor az első levelet olvastam, hogy én a hírekben már a nyilvánosságra-hozatali döntést hallottam. Így aztán utána a rövid idővel később érkezett klubüzenetet olvasva végképp nem értem, hogy itt mi történt. Megköszönném, ha jobb érthetőség kedvéért ezt tisztáznák.

Üdvözlettel: Velenczei Ágnes

Kedves Ágnes, jogos a kifogása, az iwiw-klubba jócskán elkésve érkezett meg az üzenetünk. A felhívásunk 27-éről 28-ára virradóan kertül ki az oldalunkra. 28-án napközben sokan aláírták, az iwiw-re pedig csak délután került ki. Röviddel ezt követően a MeH kiadta a közleményét.

Remélem sikerül tisztázni a dolgot.

Holnap nagy valószínűséggel folytatódik a kampány, az ügy ugyanis még nem zárult le. A Kormány ugyanis nem tisztázta még, hogyan lehetséges, hogy a Pénzügyminisztérium szakmai álláspontjával szögesen ellentétes döntést hozott.

White basketball shoes match what pants fit in? Can match jeans,
<a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize air jordans</a>bottom can be used <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordans</a> in the middle of the shoes <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordan</a> cover there. <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">custom jordans</a> Motion pants pants is obscure part of the shoes, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize nike</a> and there is a khaki straight canister, the obscure shoe is good. <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">Customize Nike Jordans</a> Color words, blue, beige, army green, it better not be black, because the contrast, if is short, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">Nike Jordans Sale</a> it will make you more short, then top heavy. Don't use white pants match, a man dressed in white is pick temperament, <a href="http://www.customizeairjordansonline.com/">customize jordans shoes</a> the makings are not easy to be people are very cheap.

Round head <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Ferragamo Singapore</a> high-heeled <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Salvatore Ferragamo Singapore</a> shoes fit body shape more <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Ferragamo Singapore Sale</a> harmonious: relative to a narrow or a pointed toe style, a little round toe is more <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/">Salvatore Ferragamo Sale</a> suitable for round and figure, pointed shoes easy to be lightsome feeling, but with plump figure can some dizzy, <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/ferragamo-mens-shoes-c-1.html">ferragamo shoes</a> the overall ratio imbalance; And slightly rounded toe visual perception area bigger, <a href="http://www.ferragamo2singapore.com/ferragamo-mens-belts-c-2.html">Ferragamo Belts</a> than pointed shoes are more likely to correction and foil plump body shape.