A gyógyfürdők bekamerázásával kapcsolatos közbeszerzési anyagok miatt indítottunk pert.

A Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. tavaly úgy döntött, hogy minden fürdőben kamerákkal kívánja garantálni a biztonságot. A közbeszerzésen nyertes cég évi 300 millió forintért biztosítja a megfigyelő rendszerek működését, derült ki a Közbeszerzési Értesítőből.

A TASZ kíváncsi arra, hogy pontosan hány kamerát szerelnek fel ilyen tetemes összegből, és valóban ez a leggazdaságosabb konstrukció-e, ezért kértük az alperest, hogy a pályázaton nyertes cég pályázati anyagát és a vele kötött szerződést küldje meg a részünkre.

A Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. szerint ez nem közérdekű adat, s minden tájékoztatási kötelezettségüknek eleget tettek azzal, hogy a közbeszerzés alapinformációit felrakták az internetre.

Mivel az alperes a Fővárosi Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság, a TASZ szerint minden szerződése közérdekű adat, ezért bírósághoz fordultunk.

(([[A tárgyalás helyszíne és időpontja]]
2010. január 28. 11:00
Pesti Központi Kerületi Bíróság II/273. tárgyaló (1055, Budapest, Markó u. 25.)
TASZ vs. Budapesti Gyógyfürdő és Hévizei Zrt., a gyógyfürdők bekamerázásával kapcsolatos közbeszerzési anyagok ügyében.))

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Személyi jogok megsértése alapos gyanúja merül fel a kamera rendszer használatával. Mi biztosítja azt hogy nem kerül illetéktelen kezekbe az ott készült felvételek melyen a vendégek intim ruházatban láthatok illetve partneri kapcsolat mely nem tartozik senkire. vajon mikor fogunk találkozni ezekkel a felvételekkel a videó megosztó portálokon.

Tűztek ki új tárgyalást az ügyben?