Meghívó tárgyalásra A Társaság a Szabadságjogokért felmérést készít a Magyarországon működő közterületi kamerás térfigyelő-rendszerekről. Ennek keretében közérdekű adatokat kért Újpest polgármesterétől is. Az adatok kiadását a polgármester megtagadta, ezért a TASZ a közérdekű adatok kiadása iránt pert indított.

A felmérés során a TASZ a budapesti és a megyeszékhelyeken működő rendőrkapitányságokat és önkormányzatokat kereste meg és kérte, hogy adjanak ki részére a térfigyelő rendszerekre vonatkozó közérdekű adatokat. Az így beszerzett információkból a TASZ a fővárosra és az összes megyeszékhelyre kiterjedő adatbázist állít össze.

Budapest IV. kerületének polgármestere, dr. Derce Tamás megtagadta a közérdekű adatok kiadását. A TASZ ezért a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény (1992. évi LXIII. tv.) megfelelő rendelkezései alapján 2004 novemberében beperelte az Újpesti Önkormányzatot.

A per első tárgyalásának

helye: Pesti Központi Kerületi Bíróság, 1055 Budapest Markó utca 25. III.em. 382.
ideje: 2005. február 17. 10 óra

Kérjük, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel segítse elő, hogy a TASZ által kezdeményezett, a közérdekű adatok nyilvánossága, egyszersmind a kamerás térfigyelés révén az adatvédelem szempontjából jelentős eljárásról a nyilvánosság tudomást szerezhessen!

További részleteket az üggyel kapcsolatos dossziéban olvashat!

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Pitfalls involving internet shopping.With the purchase of custom Replica Cartier handbags on line.There are a lot reproductions Replica handbags you can get that might be comfortably located.Reproduction totes and handbags imitation funnel on the net can be with low quality, although you are unable to examine quality that Replica Prada handbags can be a chance.
http://www.handbags-replica.biz/mulberry-handbags Replica Mulberry Handbags
http://www.voguesking.org/ Replica Mulberry Handbags
http://www.replica-handbags.org/ Replica handbags
It would surely provide you the best replica watches service worldwide in a most professional and dedicated manner. The truth of the matter is that yours replica watches are ever dependable fashion accessory.
http://www.rolexreplicaswatches.us/ Rolex Replicas
http://www.rolexreplicaswatches.biz/ Replica watches