Egy több száz éves csatornából szivárog a szennyvíz Kőszeg műemléki belvárosa alatt. A Kőszegi Önkormányzat nem volt hajlandó felvilágosítást adni arról, hogy a Fő tér rekonstrukciója során miért maradt el a csatornarendszer felújítása, holott az érvényes jogszabályok alapján a szennyvizet elvezető csatornahálózat működtetése és karbantartása is az önkormányzat feladata.

 

Hiába kötelezte a tarthatatlan helyzet felszámolására az ÁNTSZ mellett a Környezetvédelmi Hatóság is az önkormányzatot, nem történt előrelépés. A közérdekű adatigénylést író kőszegi lakos erre a helyzetre vár magyarázatot, és érdemi válasz hiányában bírósághoz fordult. Az elsőfokú tárgyaláson az önkormányzat képviselője válaszolt a feltett kérdésekre, amelyből kiderült, hogy tisztában vannak a kellemetlen helyzettel, de nem tudnak mit tenni.
 Az eset két kérdést vet fel. Miért kell a lakosságnak bíróságra mennie azért, hogy informálják a város ügyeivel kapcsolatban? Nem lett volna egyszerűbb – költség és energia kímélőbb -, ha az önkormányzat eleget tesz törvényes kötelezettségeinek, s a közérdekű adatigénylésnek az előírt 15 napon belül eleget tesz? Úgy látszik, hogy nem ez az egyetlen kötelezettség, amit nem tartanak be Kőszeg vezetői, hiszen a válaszokból kiderült, hogy nincsen előrelépés a csatornázás ügyében sem. A különös történet az önkormányzatot felügyelő közigazgatási hivatalnál folytatódik.
Az alábbi linken találhat további információkat:
 
Amennyiben a perrel kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük, hívja
Dr. Szendrő-Németh Tamás ügyvédet a
06/30-755-0202-es telefonszámon
Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Nowadays, for all such people, whose abridged does not acquiesce them to buy artist stuff, another of replica items is available. One of the most bartering replica articles is apery rolex replica watches.
http://www.handagsdigiuk.co.uk