Keressük az elmúlt év legszabadabb embereit!

Magyarország legaktívabb jogvédő szervezeteként idén először adjuk át a TASZ a Szabad-díjat. Olyan embert szeretnénk díjazni, aki az elmúlt évben a saját lehetőségeihez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig.

Idén ünnepleljük 25. születésnapunkat, ennek örömére díjat alapítunk. Ezzel a díjjal is el szeretnénk ismerni azokat a szabad embereket, akikre ma olyan óriási szükség van.

Ismersz egy olyan tanárt, aki időt és energiát nem sajnálva vezeti a helyi tanodát, ahol gyerekek tucatjai töltik a szabadidejüket? A hősöd az az apuka, aki gondoskodik róla, hogy jobb körülmények között várakozhassanak a hozzátartozók egy kórteremben? Tudsz egy olyan utcai boltosról, aki mindig odaadja a megmaradt ételt a nap végén a hajléktalan embereknek? Vagy van egy kedvenc pultosod, aki nem tűri a rasszizmust a kocsmájában? Eddig ezek a hétköznapi hősök nagyrészt rejtettek maradtak, ezen szeretne változtatni most a TASZ Szabad-díjának közönségszavazásával, melynek médiapartnere az Index lesz.

A jelöltség feltételei:

  • az illető 18. életévét betöltött
  • politikai pártoktól független személy legyen
  • nem lehet továbbá jelenleg a TASZ munkavállalója
  • vagy annak közeli hozzátartozója.

A pályázatok beküldési határideje: 2019. március 24.

A beérkezett jelölések közül egy szakmai zsűri választja ki azt az öt embert, akik végül a közönségszavazás döntősei lesznek.

A szavazás online, az Index.hu felületén történik majd 2019. április 8.-a és május 3.-a között.

A díjátadót május 4-én a Francia Intézetben rendezzük meg. Az eseményt élő közvetítésen keresztül követhetik a Facebook oldalunkon és az Index.hu-n.

Díjazás

A TASZ közönségdíjasának nyertese a Magnet Bank felajánlásának köszönhetően 250.000 Forint díjazásban részesül, amelyet a jelöléshez kapcsolódó tevékenységeire fordíthat.

Ha további kérdésed van a beküldött pályázatokról, keress minket a tasz@tasz.hu email címen.

Egy elérhetőséget mindenképpen adj meg, vagy az e-mail címet, vagy a telefonszámot
Egy elérhetőséget mindenképpen adj meg, vagy az e-mail címet, vagy a telefonszámot
Adatvédelmi tájékoztató: Az adatkezelés célja, hogy a SZABAD-közönségdíj kapcsán fel tudjuk venni a kapcsolatot a jelöltekkel és az őket jelölőkkel, telefonon, vagy e-mailben. Az adatkezelés időtartama 2019. május 4-ig, a SZABAD-díjak átadásáig tart, ezután nem kezeljük sem a jelölő, sem a jelöltek adatait. Az adatkezelés további részleteit tasz.hu weboldal használatára érvényes általános adatvédelmi tájékoztató tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy ezen az űrlapon mások személyes adatait adod meg, ezért mielőtt jelölsz, kérdezd meg az adott személyt, adatait megadhatod-e nekünk. Az itt megadott adatokra is ugyanúgy vonatkozik, hogy bármikor helyesbíthetők, töröltethetőek az adatbázisunkból, tiltakozni lehet kezelésük ellen, és tájékoztatást nyújtunk a kezelt adatokról.

Megosztás