Koronavírus - Szociális területen dolgozóknak

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos összes jogi tudnivalót a tasz.hu/koronavirus oldalon gyűjtöttük össze.

Óvónő vagyok, a kerületi óvodában dolgoztam, de a járvány kitörése óta nincs munkám. Most be akarnak hívni és időseket kell majd gondoznom. Kötelezhet erre az önkormányzat?

A veszélyhelyzet miatt a munkavégzés alól felmentett 60. év alatti és egészséges  bölcsődék, óvodák, közgyűjtemények dolgozói átmenetileg átkerülhetnek más munkahelyre elsősorban az idősgondozás biztosítása érdekében. Az intézmények fenntartói szolgáltatnak adatot a munkavégzési kötelezettség alól mentesült foglalkoztatottjaikról. Ők az eredeti munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás útján is foglalkoztathatókká válhatnak a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) döntése alapján. 

Az új munkakör szerinti foglalkoztatás során az SZGYF-nek figyelembe kell vennie az áthelyezett személy végzettségét, hogy korábban hány és milyen korú személyekkel dolgozott, illetve a várható napi utazási időt. 60 éven felüli személy és krónikus beteg nem foglalkoztatható más munkakörben.  

Idősgondozóként fogok annyit keresni, mint korábban óvónőként?

Az új munkakör szerinti foglalkoztatás esetén az új munkakörre előírt bérezésre, de legalább az eredeti  szerződés, kinevezés szerinti alapbérre, illetményre jogosult. Ha tehát a veszélyhelyzet ideje alatt átmenetileg ellátott  munkakörre előírt munkabér, illetmény magasabb, mint ami az eredeti szerződés, kinevezés alapján jár, akkor az a munkáltató, amelynél a foglalkoztatás átmenetileg történik, a különbözetet megtéríti a szerződés, kinevezés szerinti munkáltatónak. Ha viszont az átmenetileg ellátott munkakörért előírt munkabér, illetmény alacsonyabb, mint az eredeti munkáért járó, akkor is ugyanazt a fizetést kapja meg, mint korábban.

Mostantól ki fog nekem fizetni?

Az új munkakör szerinti foglalkoztatás időtartama alatt a  munkáltatói jogokat– a jogviszony megszüntetése kivételével – az a munkáltató gyakorolja, amelynél a foglalkoztatás éppen történik. A  munkabért, illetményt azonban továbbra is a foglalkoztatott szerződése, kinevezése szerinti munkáltató fizeti meg.

Egy idősotthonban dolgozom ápolóként. Azt mondja a főnököm, hogy 24 órás műszakba fog beosztani. Erre korábban nem volt példa. Megteheti ezt a koronavírus járvány miatt?

Igen, egy különleges szabály szerint az idősek otthonában foglalkoztatottak számára a veszélyhelyzet miatt 24 órás műszak is elrendelhető a munkáltató egyoldalú döntése alapján. Ez a különleges szabály kizárólag az idősek otthonában foglalkoztatottak esetében alkalmazható, fenntartótól függetlenül. Fontos tudni, hogy a 24 órás műszakot követően 48 óra összefüggő pihenőidőt kell biztosítani a munkavállalónak.

Kötelezhet arra a főnököm a biztonságos munkavégzés biztosítására hivatkozva, hogy hosszabb időre beköltözzek az idősotthonba?

Erre nem kötelezhető senki. Az intézményi vírusfertőzés elterjedésének megelőzése érdekében a munkáltató csak kérheti, hogy megszakítás nélkül tartózkodjon a munkahelyén. Minél kevesebb személyes kontaktusba kerülnek a gondozók másokkal, annál kevesebb az esélye, hogy kintről beviszik a vírust az intézetbe, csökkentve ezzel az intézeti fertőződés kockázatát. Ha valaki vállalja, hogy hosszabb időre “beköltözik” az intézménybe, ennek feltételeiről és a bérezésről a munkavállalóval előre, külön kell megegyeznie. 24 órás műszakot követően ekkor is jár a 48 órás összefüggő pihenőidő.

Megosztás