Bíró Ágota, tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó, facilitátor, coach

Oktatás, tanulás, szervezetfejleszés, tréning, coaching, mentorálás  és mindezekkel kapcsolatos projektek menedzselésében van tapasztalata. A pályáját Művészet-Kommunikáció-Angol szakos tanárként kezdte egy alternatív iskolában. 2008 óta dolgozik nemzetközi projektekben facilitátorként, trénerként, tanácsadóként, projektvezetőként. 2013-ban kezdett vezetői coachingot tanulni. Minden tevékenységének a tanuláshoz van köze, de nem a hagyományos iskolai keretek között: fejlesztett fiatal vezetőket, dolgozott multinacionális cég vezetőivel és civil aktivistákkal Magyarországon és Európa sok országában. Dolgozott ki tréning programot középiskolásoknak 20 európai országban arra, hogy tegyék befogadóbbá az iskoláikat, szevezett konferenciákat, egyéb rendezvényeket.  Módszertanilag leginkább az érdekli, hogyan lehet nagyon különböző hátterű emberek együttműködését elősegíteni, ill. hogyan lehet a közösség hangját döntéshozói szintig felhangosítani. Folyamatosan végez különböző formákban (egyéni terápia, mozgáscsoport, csoportos önreflexió) önismereti munkát annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban tudjon emberekkel dolgozni és megértse az egyéni, vagy közösségi fejődés útjában álló akadályokat.  

A teljes CV letöltéséhez kattints ide.

Kállai Ernő, társadalomkutató

1969-ben született Budapesten. Tanult történelmet, szociológiát, politológiát, újságírást, jogot. Dolgozott zongorakísérőként, általános- és középiskolai történelem- és énektanárként, középiskolai kollégium nevelőtanáraként. Próbálkozott újságírással, civil szervezetben jogi munkával. A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézetének alapító tagja, majd Romológiai Kutatócsoportjának vezetője, valamint az elmúlt években egyetemi oktató, tanszékvezető főiskolai tanár volt. 2007 és 20013 között, a tisztség megszüntetéséig, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosaként dolgozott. Számos kutatási program tagja és vezetőjeként az elmúlt évtizedben több mint 120 különböző tudományos írást tett közzé, több száz tudományos előadást tartott. Oktatói munkája során több tucat szakdolgozatot írtak hozzá, sok ezer hallgatót vizsgáztatott, tucatnyi tantárgyat tanított, több oktatási program akkreditációja fűződik a nevéhez.

Sándor Judit, jogász, bioetikus, a CEU professzora

Jogi tanulmányait Budapesten az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte. 1988-ban Budapesten szakvizsgázott, majd 1991.-ben a londoni székhelyű Simmons & Simmons cégnél dolgozott. 1993-ban összehasonlító alkotmányjog témakörben folytatott tanulmányokat és megszerezte az LLM fokozatot. 1993-ban és 2013-ban New York-ban, 1996-ban Párizsban, 1998-ban a kaliforniai Stanford Egyetemen végzett kutatómunkát. Nyolc emberi jogi és egészségügyi jogi tárgyú könyve (szerkesztett és írt) valamint számos tanulmánya jelent meg angol, magyar és francia nyelven. 1996-ban Ph.D. fokozatot szerzett. A budapesti Közép-Európai Egyetemen 1993-tól tanít. Jelenleg az egyetem Jogi, Politikatudományi illetőleg a Társadalmi nemek tanszékén is tanít. 2004-2005-ben az UNESCO Bioetikai részlegét vezette. Számos hazai és nemzetközi jogalkotási munkában vett részt. 2005 őszén megalakította a CEU-n belül működő Bioetikai és Jogi Központot (CELAB). Mintegy tizenöt, az Európai Bizottság által finanszírozott projectben vett részt. Jogászként, kutatóként, tanárként és tanácsadóként az emberi jogok és a bioetika számos területén dolgozott magyar, angol és francia nyelvterületen.  

A teljes CV letöltéséhez kattints ide.

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek