Mit jelent az anonim adományozás a honlapunkon?

A honlapunkon működő CIB eCommerce anonim adományozási lehetőség biztosítja, hogy mi (a TASZ) semmilyen információt ne kapjunk meg az adományozóról, ha ezt ő nem szeretné. Ha mégis megadja adatait, számíthat rá, hogy mi tiszteletben tartjuk azokat, és nem adjuk ki őket a hatóságoknak, vagy harmadik félnek. Fontos azonban tudni, hogy Magyarországon a bankközi utalási rendszer (GIRO) tulajdonosa a Magyar Nemzeti Bank, és minden elektronikus utalásnak nyoma marad a rendszerben.

Ha teljesen anonim online adományozási módszert keres, első körben azt javasoljuk használja PayPal fiókját online pénztárcaként. Töltsön fel időközönként pénzt bankszámlájáról fiókjába, és onnan állítson be rendszeres támogatást nekünk. Így az utalási rendszerben “csak” a PayPal fiókjához tartozó számlára történő utalásról marad fenn információ. Ehhez érdemes a fiókot olyan e-mail címmel regisztrálni, amelyet nem lehet felismerni, eredeti tulajdonosához kötni.

Jó ideje működik adományozási oldalunk a Global Giving felületén, ahol szintén van mód anonim adományozást indítani a TASZ számára. Ezt az oldalt itt találja:

https://www.globalgiving.org/projects/protect-freedom-in-hungary/

Szervezetünket már a Benevity Causes Portalon keresztül is támogathatja, ha munkahelye így biztosítja az adományozás lehetőségét munkavállalói számára. Itt is választhat anonimitást. https://causes.benevity.org/

Photo credit: Stian Eikeland on VisualHunt.com / CC BY-NC-SA

Megosztás