A Kreatív Magazin Webvideó díjai mellett június végén egy másik kitüntetés is dagasztotta a TASZ keblét (képzavar): megkaptuk az Erste Foundation különdíját. Tök jók vagyunk.

Romaprogramunkat gyöngyöspatai munkájáért díjazták: a 2011-es, polgárháború közeli időkben a TASZ állandó jelenlétével (is) nyújtott segítséget a rendőrség félrenézése mellett két hónapig a településen „járőrőző” (garázdálkodó) szélsőjobbos paramilitáris szervezetek által megfélemlített gyöngyöspatai cigányoknak. Jelenleg zajlik az az egyenlő bánásmód megsértésén alapuló közérdekű per, amelyet a rendőrség ellen indítottunk akkori mulasztásai és az ezzel egyidejűleg megkezdett diszkriminatív szabálysértési bírságolási gyakorlata miatt.

Az első ausztriai takarékpénztár, az 1819-ben alapított Erste Bank alapítványa negyedik alkalommal jutalmazza olyan civil szervezetek munkáját, amelyek a társadalmi integrációt erősítik tevékenységükkel. A 13 országból, ahol a bank működik, 1998 pályázat érkezett, közülük a zsűri 35 szervezetet jutalmazott összesen 180 millió forinttal. A legtöbb pályázat Magyarországról érkezett, a 35-ök között is nyolc magyar lett: Magyarország ebben a legjobban teljesítő ország volt. (Kérdés, hogy ennek örüljünk-e: a társadalmi integráció nagy ínségéről vall-e ez a szám, vagy a magyar civilek tehetségéről?) A fődíjak mellett (1., 2. és két 3. helyezés, utóbbiak közül az egyik a magyar Káva Színház) négy szervezetet külön kiemelve különdíjjal is jutalmaztak a döntéshozók – köztük a TASZ-t. 16 ezer euróval lettünk gazdagabbak.
Az Erste Foundation a civil szervezetek több mint száz képviselőjét látta két napig vendégül Bécsben, kiváló programokkal kedveskedve nekik, majd egy látványos gálán hirdettek eredményt. Megtisztelő díjunkat Jovánovics Eszter, romaprogramunk vezetője vette át.

Csapataink továbbra is harcban állnak (a kormány a helyén van): a jogsértések, jogszűkítések, az ezer sebből vérző jogállam folyamatos munkát, kihívást jelentenek a TASZ-osoknak és ügyvédeinknek. Jól esik, ha ezt mások is értékelik.

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

thank you,it is great helpful for me,i will view your website everyday!http://www.marant-mall.com/isabel-marant-fringe-boots Isabel Marant Fringe Boots
http://www.marant-mall.com/isabel-marant-dicker-boots Isabel Marant Dicker Boots
http://www.marant-mall.com/isabel-marant-bobby-sneakers Isabel Marant Bobby Sneakers
http://www.marant-mall.com/isabel-marant-betty-sneakers Isabel Marant Betty Sneakers
http://www.marant-mall.com/isabel-marant-bekket-sneakers Isabel Marant Bekket Sneakers

1988-an pályáztak a 13 országból. Köztük 501 magyar szervezet (a forrásínség miatt voltunk most először a legtöbben). Ez a jelentkezők 25 %-a. Az Erste Alapítvány végig a nevezésszám arányszáma alapján, arányában osztotta a döntős helyeket, illetve a díjakat.

A magyarok azért nyertek 8 db díjat összesen, mert ez volt az összes díjazott (32 db + két különdíj db) 25 %-a. Ugyanígy a nevezésszám arányában kaptak díjat az osztrák, horvát, szerb, stb. szervezetek.