Keressük az elmúlt év legszabadabb embereit!

Magyarország legaktívabb jogvédő szervezeteként 2021-ben is átadjuk a SZABAD-díjat. Olyan embereket díjazunk ezzel, akik az elmúlt évben a saját lehetőségeikhez mérten legtöbbet tették azért, hogy Magyarország szabadabb lehessen, akár csak egy szimbolikus pillanat erejéig.

A SZABAD-díjjal azokat az embereket ismerjük el, akikre ma óriási szükség van.

Ismersz egy olyan tanárt, aki időt és energiát nem sajnálva vezeti a helyi tanodát, ahol gyerekek tucatjai töltik a szabadidejüket? A hősöd az az apuka, aki gondoskodik róla, hogy jobb körülmények között várakozhassanak a hozzátartozók egy kórteremben? Tudsz egy olyan utcai boltosról, aki mindig odaadja a megmaradt ételt a nap végén a hajléktalan embereknek? Vagy van egy kedvenc pultosod, aki nem tűri a rasszizmust a kocsmájában? Mostanáig e hétköznapi hősök nagyrészt titokban maradtak, ezen változtatunk most a SZABAD-díjunkkal.

A jelöltség feltételei:

  • az illető 18. életévét betöltött
  • politikai pártoktól független személy legyen
  • nem lehet továbbá jelenleg a TASZ munkavállalója vagy annak közeli hozzátartozója.

A jelölések beküldési határideje: 2021. április 26.

A beérkezett jelölések közül egy szakmai zsűri választja ki azt a tíz embert, akik a közönségszavazás döntősei lesznek, és történetüket előadhatják a SZABAD. díjátadón.

A díjátadót (ha a körülmények megengedik) ősszel rendezzük meg. Az esemény élő közvetítésen keresztül követhető lesz a facebook oldalunkon.

Díjazás

A SZABAD-díj nyertese és a közönség-díjasa a jelöléshez kapcsolódó tevékenységeire fordítható díjazásban részesül.

Ha további kérdésed van a SZABAD-díjjal kapcsolatban, keress minket a tasz@tasz.hu email címen.

Egy elérhetőséget mindenképpen adj meg, vagy az e-mail címet, vagy a telefonszámot
Egy elérhetőséget mindenképpen adj meg, vagy az e-mail címet, vagy a telefonszámot
Adatvédelmi tájékoztató: Az adatkezelés célja, hogy a SZABAD-közönségdíj kapcsán fel tudjuk venni a kapcsolatot a jelöltekkel és az őket jelölőkkel, telefonon, vagy e-mailben. Az adatkezelés időtartama 2021. szeptember 17-ig, a SZABAD-díjak átadásáig tart, ezután nem kezeljük sem a jelölő, sem a jelöltek adatait. Az adatkezelés további részleteit tasz.hu weboldal használatára érvényes általános adatvédelmi tájékoztató tartalmazza.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy ezen az űrlapon mások személyes adatait adod meg, ezért mielőtt jelölsz, kérdezd meg az adott személyt, adatait megadhatod-e nekünk. Az itt megadott adatokra is ugyanúgy vonatkozik, hogy bármikor helyesbíthetők, töröltethetőek az adatbázisunkból, tiltakozni lehet kezelésük ellen, és tájékoztatást nyújtunk a kezelt adatokról.

Megosztás