SZABAD infó - a TASZ vlogsorozata

Az orvosi kannabisz gyógyászati célú felhasználásának ügyével már évek óta foglalkoztunk, amikor 2015 végén az Egészségügyért Felelős Államtitkárság váratlanul arról kezdett beszélni, hogy a kannabisznak helye lehet bizonyos betegségek kezelésében. A nyilatkozatokat részünkről a pozitív várakozás és a tevékeny hozzájárulás időszaka követte: 2016-ban megszerveztük Magyarország első gyógyászati kannabisz konferenciáját, amin külföldi szaktekintélyek mellett hazai orvosok és állami intézmények előadói egyaránt hangoztatták a kannabisz jótékony hatásait, valamint a gyógyászati célú engedélyezés fontosságát.

Hogyan segít a betegeken az orvosi kannabisz, milyen kockázatokat hordoz a teljes tiltás, milyen nemzetközi jó gyakorlatok vannak a bevezetésére, és mit teszünk mi?

Sokat lehet hallani arról, hogy a magyar állam is szabályozná a közösségi médiát, de mi köze van hozzá egyáltalán? Van-e létjogosultsága egy Facebook-törvénynek és mit várhatunk el ettől? Meg tudja-e védeni az állam a szabadságjogainkat a közösségi médiában? A legújabb SZABAD-infóban ezeket a kérdéseket járjuk körül

Honlapunkon pedig összeszedtük, hogy mit tudsz tenni, ha szerinted indokolatlanul törölték a bejegyzésedet, hozzászólásodat vagy tiltották le személyes fiókodat https://tasz.hu/mit-tehetsz-ha-torolte-a-posztodat-a...

A koronavírus-járvány olyan helyzetet teremtett, amikor azok is kénytelenek az államra hagyatkozni, akik már régen elvesztették a bizalmukat a kormányban. A védőoltások ügyéből pedig világosan látszik, hogy a járvány nem kezelhető úgy, ha az állam feszültséget szít és rombolja a saját magába vetett bizalmat. Most van csak igazán szükség a felelősen viselkedő államra, az őszinte beszédre és a szakmai alapon meghozott, átgondolt intézkedésekre, amelyekről elhihetjük, hogy a javunkat szolgálják. Ebben az adásban azzal foglalkoztunk, hogy mi az összefüggés a 11 évnyi kétharmados kormányzás és az embereknek az oltással és a korlátozó intézkedésekkel kapcsolatos bizonytalansága között.

Mi abban hiszünk, hogy a megfelelő tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy végre magunk mögött tudhassuk a járványt és a szabadságjogainkat korlátozó intézkedéseket.

A 2020. december 15-én elfogadott kilencedik Alaptörvény-módosítás egy újabb példa arra, amit egyre gyakrabban látunk. A kormány és a kormányfő a magyar embereket csoportokra szabdalja, a kisebbségi csoportokat pedig kirekeszti a nemzetből, miközben éppen az emberi méltóság védelme lenne a feladata. Mindezt azért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról. Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a keresztény kultúra nem a másság iránti gyűlöletet alapozza meg, hanem egymás elfogadását.

Bárkit vesz célba a kormány, mi továbbra is kiállunk mellette, de csak akkor érhetünk el változást, ha közösen teszünk egy elfogadóbb társadalomért! Ezért összegyűjtöttünk azokat a jogi és egyéb eszközöket, amelyekkel mindannyian tehetünk a gyűlöletkeltés ellen, még akkor is, ha az a legmagasabb szintről érkezik: tasz.hu/gyulolet-ellen

Nyaralni mennél, de nem tudod, hogy lehet-e? Félsz attól, ha elutazol, utána karanténba kerülsz? Jogsegélyszolgálatunkhoz rengeteg kérdés érkezik a határátlépéssel kapcsolatban, ami nem csoda, hiszen a szabályok bonyolultak és folyamatosan változnak. Hogy megkönnyítsük a tájékozódást, a ebben a SZABAD infóban összegyűjtöttük a tudnivalókat arról, ki jöhet be az országba, és mire kell számítania annak, aki utazásból tér haza.

Megosztás