A TASZ a múlt héten a Sirályban bemutatott színdarab támadói ellen feljelentéseket tett az illetékes hatóságoknál.

2008. szeptember 28-án éjjel a Budapest VI. kerület Király utca 50. szám előtti „Sirály” kulturális központban egy színházi előadást követően egy rajtaütésszerűen érkező, csuklyát viselő csoport ismeretlen tagjai megtámadták a szórakozóhely előtt, illetve annak területén tartózkodó vendégeket, továbbá a színdarabban közreműködőket.

Fellépésük támadó, agresszív, félelemkeltő, fenyegető jellegű volt. Több embert bűzös folyadékkal spricceltek le, és vizelettel kevert sertésürülékkel öntöttek le. A támadók egy személyt olyan súlyosan bántalmaztak, hogy eltört az orrcsontja. A cselekményről a Tomcat néven ismert blogger a támadókkal előre megállapodva videofelvételt készített.

A támadás előtt a színtársulatot több fenyegetés is érte, ezért a szervezők az előadások idejére rendőri védelmet kértek, amit azonban kérésük ellenére a hatóságok csak egy napra biztosítottak – a támadásra aznap került sor, amikor a rendőrség nem volt jelen a helyszínen.

A TASZ elfogadhatatlannak tarja, hogy bárki garázda cselekményekkel és erőszakkal lépjen fel az Alkotmányban garantált alapjog, a szólásszabadság, és a művészeti kifejezés szabadsága ellen. A semmilyen kritikához nem hasonlítható támadások és erőszakos bűncselekmények a véleménynyilvánítás jogával nem férnek össze.

A TASZ az ügyben a bántalmazott fiatalember és a szervezők képviseletében feljelentést tett csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntette és tettleges becsületsértés vétsége miatt. A TASZ ezen kívül az elmaradt rendőri védelem miatt panasszal fordult a Független Rendészeti Panasztestülethez.
 

Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

Az lehet, hogy a színdarab egy értéktelen, gusztustalan fos de a résztvevők legalább vállalták nevüket arcukat hozzá. Ugyanakkor a kurvanagy hazafiak aljas sunyi módon mentek oda és kapásból agresszív, köcsög megfélemlítő magatartást tanusitottak.
Ráadásul a béna tehetetlen áldozatai közül a 'kaka támadásnak' csak egyetlen ember mert kiállni a becsülete mellett, és a többiek akkor sem siettek a segítségére, amikor látták, hogy többen rátámadnak. Le kellett volna törni a kezüket a köcsög agressziv támadóknak. Ha valakinek valami baja van, a másik emberrel, akkor nehogymár egyből elkezdjen csoportosan megfélemlíteni, mert most az látszik, hogy kb semmi külömbség sincs az agressziv csoportosan támadó kancigányok és a keménykedő csoportosan támadó kurvanagy hazafiak között. Annak aki a megfélemlítést alkalmazza, minimum egy kiadós verés jár, ez jogos önvédelem. Annak pedig aki undoritó szennyet művészetként mutatja be, a közvélemény elutasítása és nyilvános kipellengérezés jár.

Üzenem mindenkinek: Emberek, Harcoljatok a szélsőséges, megfélemlítő eszközöket alkalmazó 'kemény csávók' ellen!! És ha valakit melletted többen vernek, siessetek a segítségére. A becsület és a szellem ezt kívánja!