A Hégető Honorka-díj célja, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok problémáit bemutató televíziós és online alkotásokat elismerje, az újságírókat és a közönséget érzékenyítse. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy elnyertük ezt a díjat 2013-ban. 

A TASZ idén a roma és fogyatékosügyi program filmjeivel pályázott. A fogyatékosügyi programunk "Különös szomszédaink" című sorozata értelmi sérült, halmozottan fogyatékos és autista emberek helyzetét mutatja be. A sorozaton Verdes Tamás, fogyatékosügyi programvezető, Zsolt Melinda, kommunikációs vezető és Bordás Róbert operatőr dolgozott. 

A Romaprogram filmjei közül a Magyarbánhegyesi "Szebb Jövő Egyesület" masírozással , a hatvani rendőrattakkal és a kesznyéteni bírságolásokról szóló történettel, valamint a közmunkáról szóló videónkkal pályáztunk.  A filmeken Surányi Ádám vágóként, Bordás Róbert operatőrként, Jovánovics Eszter romaprogram vezetőként, Horváth Judit koordinátorként, Kis Tibor és Simon Mihály és Sánta Szabolcs terepmunkásként és ügyvédként, Hatala Noémi pedig önkéntes riporterként dolgoztak.
 
A zsűri nem választott ki egy filmet a sok közül, ehelyett a TASZ filmes erőfeszítéseit egységesen díjazta. A díj átadásakor Baló György dícsérte a TASZ videos munkáját, és megjegyezte, hogy civil szervezetként többet tudunk az emberi jogi témákról, mint a televíziósok, de kevesebbet tudunk a televíziózásról, így van egymástól mit tanulnunk, és kölcsönösen tudjuk segíteni is egymást.

Az [origo] fotóriporterei, Hajdú D. András és Szabó Balázs nagybányai romatelepekről szóló multimédiás riportja nyerte el a Hégető Honorka-díj fődíját. Díjban részesült még az RTL Klub Házon kívül sorozata, különdíjat kapott Kaufmann Balázs (Pécs TV) riportja Bálintról, aki kerekesszékkel vett részt a soproni VOLT fesztiválon. 

 
Takács István Gábor
Video programvezető 
TASZ
Megosztás: 

Kapcsolódó hírek

Kommentek

Hozzászólások

<body>
<p>アディダス勒の意味にアディダス通りにフィル;耐特ナイキのようだが、彼の影響を常に後者。彼が人の陸上選手やスポーツ愛好者も、位尊重技術、品質と熱心に革新的な企業家や発明家。彼はスポーツ選手の意見に耳を傾け、自ら参加して陸上競技、ベンチと選手たちが彼らにスニーカーの需要分析。「機能が第一」は「会社の主旋律を与え、選手たちが一番」となって会社のスローガン。</p>
<p>最初から、アディダス製品の革新で発展力を。阿迪;ダスレーは多くの技術者を突破、共700項の特許を獲得して。アディダスで誕生した世界初の双スケート、第1双多釘ボタンの靴、第一双膠鋳サッカースパイク……特にアディダスのねじ込み型スパイクは非常に革命的な概念と、人々は甚だしきに至ってはそれをドイツサッカーチームを獲得し1954年ワールドカップ戦功を立てた。</p>
<p>特にダス勒家族の中で、http://www.marcbymarczu.com 阿迪-ダス勒の長男ホルスト;
ダスレーは非凡なマーケティングの才能が、彼は創造的なをアディダスブランドを「ピラミッド」型の拡張パターンで、率先してアディダススポーツ用品の視覚の上でと選手、スポーツチーム、大型試合や関連のスポーツ活動に繋がる。彼の音頭取りでアディダス最初になって優秀な選手に無料運動靴の会社、1家とスポーツチーム調印長期提供シューズ、ボールの靴下契約の会社で、人々は多くの世界的な試合で優秀な選手たちを見てアディダス足に新発売の製品。最も追朔は1956年のメルボルンオリンピックアディダス導入付属ブランド――「メルボルン」が発売された改良型のボタン釘運動靴。その年、着アディダススポーツ用品の选手の記録を破った33、 72金メダルを獲得。</p>
</body>
</html>