Téma szűrés

100
szűrt
2922
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Kezelés

HIV teszt

December 1: az AIDS elleni küzdelem világnapja

Ebből az alkalomból 25 vezető AIDS szervezet jelentős változást sürget a HIV/AIDS elleni globális harcban. Közös nyilatkozatot adtak ki arról, hogy az általános emberi jogokat előtérbe kell helyezni a HIV/AIDS elleni küzdelem során. Ezt 10 pontba foglalva indokolták meg nemzetközi AIDS- és emberi jogi szakértők. Továbbkattintva elolvashatja a deklarációt.

Elkülönítés a büntetés-végrehajtásban

A TASZ indítvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz a célból, hogy a testület semmisítse meg a fogvatartottak egészségügyi ellátásáról szóló igazságügy-miniszteri rendelet azon passzusát, amelynek értelmében a HIV pozitív fogvatartottakat a büntetés-végrehajtási rendszeren belül egy külön körletben kell elhelyezni.

Kezelésből való kizárás

Az ÁNTSZ-ek HIV szűrési gyakorlata

HIV-vel élők

Célunk, hogy megszűnjön a HIV-vel élők hátrányos megkülönböztetése. Jogsérelem esetén elsősorban egészségügyi ellátások igénybevétele, adatvédelem és tanulói jogviszony összefüggésében tudunk nekik segíteni.

Segítség