Téma szűrés

4164
szűrt
4164
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Útmutató a sürgősségi és kötelező gyógykezelésről a Kúria összefoglaló véleménye alapján

A pszichiátriai zárt osztályos gyógykezelés az egyik legsúlyosabb jogkorlátozási lehetőség, ami egy emberrel történhet. A büntető-végrehajtáshoz hasonlóan akár több hónapra is elzárhatnak embereket, viszont ebben az esetben fizikai és kémiai korlátozó intézkedések is érik a beteget. Ráadásul az ilyen gyógykezelés az egyébként is sérülékeny helyzetű, nagyon alacsony érdekérvényesítési képességgel rendelkező pszichiátriai beteg, fogyatékos embereket érinti. Ezért különösen fontos, hogy szigorú törvényi garanciák biztosítsák az eljárás jogszerűségét, és ezeket be is tartsák az érintettek beszállításában, gyógykezelésében, ellátásában résztvevő szakemberek.

Megújítottuk és bővítettük roma jogtudatosító programunkat

2021 őszén megújult formában indítottunk jogtudatosító programot az északkelet-magyarországi roma közösségek számára. Két roma női szervezet – az edelényi székhelyű, Bódva-völgyi Közéleti Roma Nők Egyesülete, valamint a nyíregyházi székhelyű, XXI. Századi Roma Nők Országos Egyesülete – aktivista vezetői jogi tudást kaptak jogászainktól a közösségeik számára legfontosabb témákban, így a gyermekvédelem, szabálysértési jog, végrehajtás, betegjogok, oktatási jogok kérdéseiben. A program célja az volt, hogy a közösségek legaktívabb tagjai maguk alakítsanak ki egy olyan oktatási modellt, amelyben közösségeik megerősödve, saját csoportjuk igényeinek, lehetőségeinek megfelelően sajátíthatják el a jogi tudást a gyakorlatban, az adott tágabb közösség mindennapi élethelyzetének, problémáinak kezelése érdekében.

A szabálysértési bírságok tovább büntetik azokat, akiknek valójában segítségre lenne szüksége

Az Országgyűlés szakmai egyeztetés nélkül döntött: szeptember 1-től megemelik a szabálysértési bírságok összegét. Az emelés független attól, hogy az érintett milyen szabálysértést követett el és milyen vagyoni helyzetben van. Súlyos problémának tartjuk, hogy a jogalkotó láthatóan egy szimpla költségvetési kérdésnek tekinti a szabálysértési bírságolást, amitől plusz bevételt remél.

Az elterelés megtartása és fejlesztése közös érdek – derült ki a tematikus konferencián

Immár 20 éve, hogy Magyarországon bevezették az elterelés intézményét, így ideje volt felülvizsgálni a működését és átgondolni a jövőjét. Erre vállalkozott a június 26-án, a kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napján tartott konferencia, amely rendészeti és egészségügyi-szociális szolgáltatói szemszögből vizsgálta az elterelést.

Fundraising munkatársat keresünk

Adományszervezési, ügynökségi, marketinges vagy CSR tapasztalattal rendelkező munkatársat keresünk határozatlan időre kommunikációs és adományszervezési csapatunkba teljes munkaidős munkavégzésre. Segíts nekünk, hogy biztos anyagi hátteret teremthessünk stratégiai céljaink megvalósításához!

Kutatót keresünk

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet kutatót keres határozott időre az Európai Unió által finanszírozott magyarországi fejlesztéspolitikai tevékenységek alapjogi monitorozásához.

Tapasztalt fogyatékosügyi szakértő munkatársat keresünk

Keressük az új munkatársunkat, aki az egyenlőségi/antidiszkriminációs kérdésekkel foglalkozó szakmai csapatunk tagjaként dolgozik majd a társadalom hátrányos helyzetben élő tagjai esélyegyenlőségéért, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberek jogainak védelméért.

Tartalomgyártásért felelős vezetőt keresünk

A Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet kommunikációs csapatába tartalomgyártásért felelős vezetőt keres.

Közmeghallgatás üzenetrögzítőn – Fordulj hozzánk, ha a te városodban is csak távközmeghallgatást tartanak

Nemcsak az érintettek jogai sérülnek azzal, hogy nem vehetnek részt egy valódi közmeghallgatáson, hanem végsősoron a környezet, a helyi közösségek érdekérvényesítése és a demokrácia is. A kormány április végi rendelete beérett: már nem mindig lehet hangot adni az ipari beruházásokkal szembeni tiltakozásoknak, és nem mindig tudja számonkérni a helyi lakosság a döntéshozókat. Van azonban esély a változásra: ehhez a TASZ érintett ügyfeleket keres.

TASZ gyakornoki pozíció

2023 szeptemberében gyakornokokkal bővítjük a TASZ csapatát!

Segítség