Téma szűrés

3618
szűrt
3618
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Nemzetközi tiltakozás a hong kong-i WTO csúcstalálkozó ellen tüntetők fogvatartása ellen

A TASZ is csatlakozott ahhoz a nemzetközi szervezetekből és magánemberekből álló kampányhoz, amely a decemberben, Hong Kongban tartott WTO csúcstalálkozó "politikai foglyaival" szemben alkalmazott brutális erőszak ellen folyik. A kampány másik célja a fogvatartottak szabadon engedése.

Az első Kendermagos bírósági tárgyalás a Drogriporteren!

Olvassa el beszámolónkat a Polgári Engedelmességi Mozgalomhoz kapcsolódó első bírósági tárgyalásról! A cikk megtekinthető a TASZ drogpolitikai oldalán: www.drogriporter.hu .

Beszámoló az Emberi Jogi Fesztiválról

December 10-én Emberi Jogi Fesztivált szervezett a TASZ, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Magyar Helsinki Bizottság. Tekintse meg képes beszámolónkat!

Siker: egyedülálló nő is lehet anya

Kedden az országgyűlési képviselők 185 igen, 137 nem, 1 tartózkodás mellett megszavazták azt a módosító javaslatot, aminek értelmében ezentúl nemcsak házastársi vagy igazolt élettársi kapcsolatban élő nők vehetnek részt mesterséges megtermékenyítési eljárásban, hanem egyedülállók is.

A kormány válasza a lobbitörvény kapcsán írt nyílt levélre – TASZ kommentárral

A múlt héten érkezett válasz a civil szervezetek nyílt levelére a Miniszterelnöki Hivataltól. Sajnos, az Igazságügyi Minisztérium elgondolásához képest dr. Pulay Gyula igazán új tartalmi elemet nem hoz a vitába. A levél kioktató stílusa, az érvelési technika, és egy apró kis csúsztatás azonban pezsdítően hat a szavazópolgárra, ezért érdemes elolvasni.

Emberi Jogi Fesztivál a Gödörben

December 10-én Emberi Jogi Fesztivált szervez a TASZ, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda (NEKI) és a Magyar Helsinki Bizottság.

TASZ-vélemény a Polgárőr-törvényjavaslatról

A TASZ örömmel konstatálja, hogy a Polgárőrökről szóló törvényjavaslatban már nem szerepelnek azok az adatvédelmet sértő rendelkezések, melyek még helyet kaptak a Javaslat tervezeti fázisában. Sajnálatosnak tartjuk ugyanakkor, hogy az előterjesztő nem fogadta meg a polgárőrök igazolványával kapcsolatos javaslatainkat.

Meghívó feljelentésre

A TASZ ingyenes jogi képviseletet nyújt a legnagyobb hazai tűcsereprogram egy munkatársának, aki december elsején 12.00 órakor feljelenti magát a Fővárosi Főügyészség Budapest, V. kerület, Akadémia utcai épületében.

Tiltakozó Nyilatkozat

A TASZ megdöbbenéssel értesült arról, hogy Gatter László, a Fővárosi Bíróság elnöke rágalmazás miatt feljelentést tett a Munkáspárt egyes vezetői ellen, mivel a párt honlapja „politikainak” nevezte a bíróság egyik, a Munkáspárt belső vitájával kapcsolatos ügyben hozott ítéletét.

Jogosan zárkózik-e be az Európai Tanács?

Az Európai Ombudsman úgy találta, hogy a Tanács nem adott megfelelő indokot arra, hogy a jogalkotási tevékenységet zárt ajtók mögött folytatja.

Segítség