Téma szűrés

3863
szűrt
3863
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

#TöbbKötÖssze

Június 4-e a nemzeti összetartozás napja. De nemzeti egységről aligha beszélhetünk ott, ahol a közbeszédet a gyűlöletkeltés és a kirekesztés határozza meg. Szerintünk az ország vezetőinek, a hatalom birtokosainak különös felelőssége van ebben. A miniszterelnöknek kötelessége lenne védenie az emberek egyenlő méltóságát, a kormány mégis inkább gyűlöletet kelt. A köztársasági elnök pedig, akinek meg kellene testesíteni a nemzet egységét, hallgat és félrenéz.

Mi egy olyan országért dolgozunk, ahol mindenkinek helye van, és ahol a problémákra közösen keressük a megoldást! Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a kirekesztés elfogadhatatlan és a gyűlöletkeltés nem lehet kampányeszköz. Ahol a társadalom érdeke fontosabb, mint a politikusok rövidtávú céljai, és az elfogadás és nem a kirekesztés vezérli a hatalmat gyakorlókat.

Szóljon az együttélés arról, ami közös bennünk, és legyen helye a párbeszédnek azokról a témákról, amikben nem értünk egyet.

Segítség