Téma szűrés

4086
szűrt
4086
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Kannabiszt receptre? Van, ahol ez nem kérdés

A nagy várakozásokkal induló cseh orvosi kannabisz program évekig csak pár tucat beteget tudott kiszolgálni, de a friss reformoknak köszönhetően a cseh modell Európa mintaprogramjává válhat.

Nem a szavazókörökben történik, és nem lehet ellene fellépni jogilag – tanulságok a választási csalásokról

A választásokat nem úgy és nem akkor csalták el, ahogy sokan féltek tőle. De ez nem azt jelenti, hogy tiszta és szabad választáson döntöttünk az ország jövőjéről. Összegeztük a TASZ több választási ciklust végigkísérő programjának és az újonnan létrejött Tiszta szavazás koalíciónak a tapasztalatait.

Megalakult a Roma Jogok Hálózata Európában

Ma, a nemzetközi roma napon megalakult az Európai Roma Jogok Központjának (ERRC) új szerveződése, a Roma Jogok Hálózata. Az első találkozó hibrid formában, Budapesten került megrendezésre. A hálózat tagja 18 emberi jogi szervezet 15 különböző országból, akiknek közös célja, hogy olyan roma és nem roma jogvédőket, aktivistákat kössön össze egymással, akik a roma közösséghez tartozók alapvető jogait védik Európa különböző térségeiben. A hálózathoz csatlakozott a Társaság a Szabadságjogokért is.

A szabadságot nem a döntéshozóktól kapjuk, nekünk kell megküzdeni érte

Döntő többségben olyan erők fognak ülni a magyar parlamentben, akik egyértelműen bizonyították: szembemennek a demokratikus alapértékekkel, fittyet hánynak az emberek egyenlő méltóságára. Ne tegyük meg azt a szívességet nekik, hogy elfordulunk a közélettől.

Szerdáig lehet kifogásokat benyújtani a választási visszaélésekkel kapcsolatban

A választási eljárásnak nincs vége a szavazás lezárulásával. Április 6-ig lehet választási kifogást benyújtani, aminek hatása lehet az adott választókerület végeredményére is.

Hívd a TASZ forródrótját, ha választási visszaélést tapasztalsz!

A szavazás napján az urnanyitástól kezdve várjuk a hívásokat választási jogi forródrótunkon a +36 30 722 3356-os számon.

Két év korrupciója egy jelentésben

A jogállam eróziója és a korrupció közpolitikai eszközzé emelése Magyarországon egyszerre, egymással szoros összefüggésben történik, többnyire valamilyen közérdekű cél mögé rejtve. Az elmúlt két évben e közérdekű cél a járvány elleni védekezés volt. A K-Monitor és a Társaság a Szabadságjogokért ezt a folyamatot dokumentálta az elmúlt két évben. E munkának az összefoglaló és záró jelentése a 2020 márciusától 2022 márciusáig tartó időszakot öleli fel. Jelentésünkben bemutatjuk az elmúlt két év legjelentősebb átláthatatlanságot fokozó és korrupció elleni fellépést nehezítő változásait, költségvetési visszásságait, a közvagyon kiszervezését és az ellenzéki önkormányzatokat aránytalanul hátrányosan érintő intézkedéseit.

Ne hagyd, hogy polgármesterek önkormányzati erőforrással kampányoljanak!

Rengetegen kerestek minket azzal, hogy polgármesterek az önkormányzat pénzén vagy kommunikációs csatornáin kampányolnak. Ez több választási alapelvet is sért, ezért mintakifogást készítettünk, amit bárki benyújthat, ha ilyet tapasztal.

Vedd észre, ha választási csalással vagy visszaéléssel akarják torzítani vasárnap az eredményt!

A választások kapcsán általában csalásokról, tehát bűncselekményekről lehet hallani, de nem csak így lehet torzítani a végeredményt. Akár csalásról, akár visszaélésről van szó, több lehetőséged is van, hogy fellépj ezek ellen!

Az egészségügyi dolgozók fogva tartásával kerüli el a kormány az ellátás teljes összeomlását

Bár már rég megszűnt szinte minden járványügyi korlátozás, az egészségügyben dolgozók még ma is a kormányzat által mesterségesen fenntartott veszélyhelyzet rabjai. A felmondási tilalmat újra megtámadtunk az Alkotmánybíróság előtt egy végletekig hajszolt, fiatal orvost képviselve.

Segítség