Téma szűrés

2950
szűrt
2950
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Józan drogpolitikát a drogmentesség illúziója helyett

A drogstratégia, amely 2020-ra kábítószermentes Magyarországot vizionált, kemény szankciókat hirdetett, de ezzel nyolc év alatt sem került közelebb a kitűzött céljához. A legfrissebb felmérés szerint mára majdnem minden negyedik magyar kipróbált valamilyen tiltott szert. A szigorú törvények ugyanis alkalmatlanok a droghasználat megfékezésére, viszont növelhetik a fogyasztással együtt járó problémákat.

Huszonöt éve valljuk, hogy az államnak nem a kábítószerek használóit, hanem terjesztőit kell üldöznie, miközben segítséget kell nyújtania azoknak, akik számára a droghasználat problémát okoz.

Célunk, hogy a drogmentes Magyarország káros illúzióját leválthassa egy egészségközpontú, emberi jogokat figyelembe vevő, szakemberekre támaszkodó és együttműködést elősegítő szemléletmód.

Vesd össze az elmúlt évek nemzetközi szintű változásait a hazai, szigorú drogpolitika árnyoldalaival, hogy megtudd, milyen egy "jó" drogpolitikai szabályozás. Alább pedig javaslatainkat olvashatod döntéshozók, szülők, pedagógusok és szerhasználók számára.

Mi kell tudni a gyermekvédelemről?

A gyámság a gyermekvédelmi eljárás egy intézménye.

Ez nem azonos a gondnoksággal.

A gondnokság a cselekvőképesség fogalmával van összefüggésben. Ha egy felnőtt ember mentális nehézségei miatt nem tudja teljesen felelősen megítélni az élethelyzeteket, amibe kerül, és emiatt nem biztos, hogy saját maga számára jó döntéseket tud hozni, a bíróság megállapítja, hogy nem cselekvőképes az érintett, és gondnokság alá helyezik.

Ha gondnoksággal kapcsolatban van szükséged információkra kattints ide!

Segítség