Téma szűrés

4090
szűrt
4090
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Saját jogszabályát szegi meg a kormány a Fertő-tó ügyében

A közpénzből történő, több mint 45 milliárdos beruházás megvalósítása érdekében a kormány nem átall a saját maga által hozott jogszabályokkal sem szembemenni. Kun Zoltán civilként, a Nagy Tavak Koalícióval vette fel a harcot a beruházással szemben.

Választási visszaélések – mire figyelj a szavazás napja előtt?

Tudtad, hogy a választási csalásokra és visszaélésekre nem csak a szavazás napján kell figyelnünk? Leplezd le, ha ki akarnák csavarni a kezedből a döntés jogát, ha visszaélnek az adataiddal, esetleg voksturizmussal akarnák befolyásolni a választást! Videó.

Fogyatékos emberek nevében kötnek félmilliós szerződéseket a gyámhivatalok

Megkérdezése nélkül kötöttek életbiztosítást pszichés nehézséggel élő ügyfelünk temetési költségeire. Bár már évekkel ezelőtt felhívtuk az ombudsman figyelmét a jogsértő szerződéskötésre, ő nem talált benne semmi kivetnivalót. A fogyatékosjogi ENSZ Bizottság azonban megállapította a súlyos jogsértést.

Fővárosi Törvényszék: jogellenesen rejtegeti az EMMI az egészségügyi szakpolitikai programokat

A Háttér Társaság a TASZ közreműködésével indított pert az Emberi Erőforrások Minisztériumával (EMMI) szemben, mivel az nem volt hajlandó kiadni az évekkel ezelőtt elfogadott egészségügyi szakpolitikai programokat, arra hivatkozva, hogy azok döntéselőkészítő adatnak minősülnek. A Fővárosi Törvényszék szerint azonban az EMMI ezt nem tudta megfelelően bizonyítani, ezért az adatok kiadására kötelezte a minisztériumot.

Közérthető tájékoztatónk az álhírek és dezinformáció ellen

Az álhírek, a szándékosan félrevezető tartalmak jelentősen megnehezítik a tájékozódást. Ez a jelenség mára mindennapossá vált, ennek káros hatásai különösen erősek lehetnek háború idején. Az Ukrajna ellen indított háború kapcsán Oroszország tudatosan terjeszt álhíreket a közvélemény befolyásolása érdekében Erről részletesen írt többek között a Politcal Capital is több elemzésében, illetve a Lakmusz tényellenőrző oldal rendszeresen közöl az álhíreket, dezinformációkat leleplező írásokat.

Védje meg az NVI az Ukrajnából menekülő magyar állampolgárok választójogát

Az Oroszországi Föderáció Ukrajna ellen indított háborúja nyomán - 2022. március 3-ig - közel egymillió ember kényszerült hazája elhagyására, közülük több tízezren Magyarországra érkeztek. A háború elől menekülők között pontosan nem ismert számú magyar állampolgár is van. Köztük - szintén nem ismert számban - vannak olyanok, akik a 2022. április 3-ra kitűzött országgyűlési képviselő-választáson és országos népszavazáson levélben szavazhatnak.

Itt a K-monitor és a TASZ hatodik korrupciófigyelő jelentése

Hatodik jelentésünk a 2021. októbere és 2021. decembere/januárja közötti időszakot tekinti át. Bemutatjuk, hogy:

Hogyan lehetsz aktív a kampányidőszakban?

A kampányidőszakban aktív állampolgárként számos lehetőséged van arra, hogy megismerd a politikusokat, számonkérd őket eddigi ígéretekről, jövőbeli terveikről, vagy segíts az ismerőseidnek abban, hogy ők is kivegyék a részüket a közügyek gyakorlásából.

A Médiatanácsnak látnia kell, hogy mi a baj a közmédia háborús tudósításaival

A közmédiának kellene ellenőrizhetővé és elszámoltathatóvá tennie azokat az embereket, akik eldöntik, hogy Magyarország hogyan alakítja az orosz agresszióval kapcsolatos külpolitikáját, miközben a közmédia éppen azok hatalmi hálójában vergődik, akiknek elszámoltathatóságát biztosítania kellene.

Három fontos kérdés és válasz a népszavazásról

Idén először az országgyűlési képviselő-választással azonos napon népszavazást is tartanak Magyarországon. A közös eljárással kapcsolatban sok kérdés érkezik jogsegélyszolgálatunkhoz, összeszedtük ezek közül a leggyakrabban előfordulókat.

Segítség