Téma szűrés

4090
szűrt
4090
összesen

Ahhoz, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel, válassz témát és / vagy érintett csoportot. Egyszerre több szűrőt is beállíthatsz!

A sárga hátterű kártyákon kisokosainkat, útmutatóinkat olvashatod, a fehér kártyákon minden mást. Jó böngészést!

Akaratod ellenére is regisztrálhatnak külföldi szavazóként - íme a legbizarrabb választási visszaélések

Bármilyen furcsák, ezek a visszaélések akár veled is megtörténhetnek. Segítünk, hogyan derítsd ki, ha meg akarnak fosztani a szavazati jogodtól, hogy semmiképp ne kerülj ilyen helyzetbe!

Kik azok a szavazatszámlálók és mit csinálnak? Részt kell venniük a népszavazásban is?

Az szszb tagjaként tehetsz a legtöbbet azért, hogy az adott szavazókörben garantálni tudd a választás tisztaságát. De milyen feladatai vannak a szavazatszámlálóknak? Mi a különbség a választott és delegált tagok között? És mit változtat mindezen a népszavazás?

A TASZ-nak adott igazat a Médiatanács a #többkötössze videó kapcsán

2021-ben indítottuk el #többkötössze kampányunkat, hogy felhívjuk a figyelmet az állami gyűlöletkeltés veszélyeire, és arra buzdítsunk mindenkit, hogy tegyen a kirekesztés ellen. Videónkat az RTL Klub is levetítette, mint társadalmi célú reklámot. A Médiatanács a videót egy bejelentés alapján vizsgálta.

Teljes a tiltakozási tilalom: még a dudálós tüntetőket sem védte meg az Alkotmánybíróság

Nem szabad az a társadalom, amelyik nem tiltakozhat. A véleménynyilvánítás szabadsága és annak közösségi módja, vagyis a gyülekezéshez való jog is alapvető szabadságjogok, amelyek gyakorlását az állam köteles biztosítani. Alapvető jog gyakorlását az állam csak akkor korlátozhatja, ha csak korlátozás árán érvényesíthet egy adott esetben fontosabb másik alapjogot, de akkor is csak arányosan, a feltétlenül szükséges mértékben járhat el. Veszélyhelyzet kihirdetésekor azonban az Alaptörvény szerint különleges jogrend érvényesül, amiben akár fel is függeszthető az alapjogok gyakorlása. Különösen felértékelődik így az Alkotmánybíróság szerepe: garantálnia kell, hogy a kormány – kezében az alapvető jogaink felfüggesztésének lehetőségével – nem él vissza a hatalmával, melyet kizárólag a veszélyhelyzet elhárítására kapott.

Büntette a hatóság az anyát, két évre elszakították tőle kislányát

Két teljes évre elszakított a gyámhatóság egy 10 éves kislányt az édesanyjától. A felháborító és jogtalan gyerekkiemelés örök traumát okozott a családnak. A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy a gyámhatóság az édesanyát indokolatlanul, szegénysége és hátrányos helyzete miatt büntette meg.

Mit lehet kezdeni a kamupártokkal?

Ez lesz a harmadik országgyűlési választás, amikor ismét a semmiből felbukkanó, vagy éppen magukról csak négyévente hallató pártok neveit fogjuk látni a listás szavazólapon. Ezek a „pártok” a politikai verseny megcsúfolói. Segítünk, hogyan ismerd fel őket!

Elindult a 444! és a TASZ közös választási oldala!

A valasztasz.444.hu-n minden, a választással kapcsolatos fontos információt és határidőt megtalálsz!

Krumpliosztás, plakátrongálás, politikusok az óvodában - mi fér bele a kampányba és mi nem?

Idén a kampány február 12-től a szavazás napjáig tart. A kampány során a politikusok többet engedhetnek meg maguknak, miközben olyan szabályokat is be kell tartaniuk, amiket kampányidőszakon kívül nem. Összeszedtük, hogy mit jelent mindez a gyakorlatban, és hogyan léphetsz fel jogsértő kampány ellen.

A valódi, hiteles újságírói munka kulcsfontosságú a TASZ működéséhez

A propagandasajtóban megjelent, munkatársunkat és a független sajtót rossz színben feltüntetni próbáló propagandacikk kapcsán a következőket tartjuk fontosnak kiemelni a munkánkat követőknek, partnereinknek.

Az EMMI szerint nincs miért segíteni a sorozatos karanténnal küzdő családoknak

A szülők biztonságos és bérkiesés nélküli otthonmaradása továbbra sincs biztosítva, pedig a gyerekek gyakori karanténba kényszerülése hatalmas probléma a családoknak. Felszólítottuk az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy bővítse a keresőképtelenséggel kapcsolatos szabályzatot, ám szerintük erre nincsen nyomós indok. Arra biztatunk minden érintett szülőt, hogy gyakoroljunk nyomást közösen a minisztériumra a változásért!

Segítség