Teszt banneres oldal 1

Mi egy olyan Magyarországban hiszünk, ahol a polgárok szabadon, félelem nélkül kifejezhetik a véleményüket fontos közügyekben és semmi nem tartja vissza őket attól, hogy éljenek a politikai részvételi jogaikkal.

A jövő tavaszi országgyűlési választások előtt zajló ellenzéki előválasztás a politikai részvétel új lehetőségét kínálja a polgároknak, akik az ellenzéki erők széles körű összefogásában részt vevő, a közhatalomba tartó jelöltekről mondhatnak véleményt. A hazánkban eddig példa nélküli eseményt pártos és civil aktivisták, önkéntesek bonyolítják le önszerveződő módon, állami segítség nélkül.

Ebben a folyamatban mi is vállaltunk feladatokat: egyrészt az előválasztási szavazás teljes időtartama alatt, reggel 8 és este 8 óra között forródrótot működtetünk, amit a 06 20 722 3356-os telefonszámon érhetnek el azok a polgárok, akiket jogsérelem ért a közhatalom (például a polgármester, a rendőrség vagy a közterület-felügyelet) részéről azért, mert részt vesznek az előválasztáson. Ez a részvétel sokféle lehet a véleményük szóbeli kinyilvánításától kezdve a jelöltek támogatásán át a szavazásig, de a szavazás lebonyolításában való részvétel is ide tartozik. A sérelem nemcsak a közhatalom, de a munkáltatója részéről is érheti a demokratikus jogaival élő polgárt: akit munkajogi szankció ér emiatt, szintén hívja a TASZ forródrótját.

A forródrót elérhetőségét az előválasztás meghosszabbítására tekintettel mi is kiterjesztjük. Telefonos elérhetőségünk mellett emailben is fordulhatnak hozzánk a sérelmet szenvedett polgárok a jogsegely@tasz.hu email-címen.

Megosztás