Támogass minket, hogy folytathassuk!

1000 forinttal

TÁMOGATOM!

3000 forinttal

TÁMOGATOM!

5000 forinttal

TÁMOGATOM!

10 000 forinttal

TÁMOGATOM!

Segítünk azoknak, akik elvesztek a járványügyi szabályozás útvesztőjében. Ott vagyunk a családok mellett, amikor felelősen szeretnének dönteni, és az orvosokkal, ha ellenük fordulnak. Figyelünk azokra, akik jogtalanul vesztették el munkájukat és azokra is, akiket elfelejtett a rendszer. Itt vagyunk veletek a rendkívüli helyzet kezdete óta, és maradunk a jövőben is!

Mire költjük a pénzt?

Arra, hogy folyamatos ügyeletben, készenlétben vagyunk, hetente 200-nál is több megkeresésre válaszolunk és segítünk értelmezni a folyamatosan változó jogszabályokat. A tasz.hu/koronavirus oldalon rengeteg témában találhatsz választ kérdéseidre, ha pedig jogi segítségre van szükséged keresd bizalommal az ingyenes jogsegélyszolgálatunkat a jogsegely@tasz.hu email címen!

Segítünk, ha hazajönnél, de nem tudod milyen szabályokat kell betartanod, ha felmerült a fertőzés gyanúja, de nem tudod kihez kell fordulnod, vagy ha felelősen szeretnél dönteni, de nem tudsz kiigazodni a folyton változó jogszabályok labirintusában. Segítünk azoknak, akik jogtalanul vesztették el munkájukat, és azoknak is, akik úgy döntenek, nem viszik iskolába gyermeküket.

Ott vagyunk a munkavállalók mellett is, amikor ingyenes jogi tanácsokkal segítjük őket, hogy a legkisebb veszteséggel vészeljék át a következő hónapokat.

Ott vagyunk a családok mellett, amikor értelmezni kell a folyton változó rendeleteket, hogy könnyebben hozhassanak döntéseket, legyen szó a gyerekek oktatásáról, az apás szülésről vagy arról, mi történik, ha hazaküldik a kórházból az egyik szerettüket.

Ott vagyunk az egészségügyi dolgozók mellett, amikor abban segítjük őket, hogy méltó körülmények között, biztonságban végezhessék emberfeletti munkájukat.

TÁMOGASS MINKET, HOGY TOVÁBBRA IS SEGÍTENI TUDJUNK A HETI TÖBB, MINT 200 HOZZÁNK FORDULÓ EMBERNEK!

Hogyan segítünk?

Átláthatóbbá tesszük a kormány és az állam működését. A kormány intézkedéseit infografikákon, videókban és podcastben magyarázzuk el és segítünk értelmezni. Most még inkább fontos a sajtó független működése, ezért is különösen szégyenteljes, hogy a kormány akadályozza őket a munkájuk elvégzésében. Ismerjük már ezeket a trükköket, segítjük újságíró partnereinket abban, hogy el tudják végezni a munkájukat mindannyiunk érdekében.

Rajtatartjuk a szemünket a hatalmon lévőkön, hogy ne tudjanak visszaélni rendkívüli helyzetükkel. Folyamatosan monitorozzuk az elfogadott rendelkezéseket, jogszabályokat és a nyilvánosság, nemzetközi intézmények és akár jogi eljárások útján fellépünk a hatalommal való visszaélés ellen. Bármilyen szinten is történik, az önkormányzatok, hatóságok munkájára is figyelünk.

Tájékoztatunk titeket arról, hogy mit tehettek és mit nem. Amint új rendelkezés jön ki, mi elkészítjük annak a magyarázatát kérdés-felelet formában. A tasz.hu/koronavirus aloldalunk folyamatosan bővül, most 30 témában magyarázzuk el a tudnivalókat.

Folyamatosan rendelkezésre állunk: emailes és hetente kétszer telefonos kérdésekre válaszolunk. Március eleje óta több mint 4000 megkeresést válaszoltunk meg.

Felhangosítjuk a legkiszolgáltatottabb csoportok hangját. Most, amikor mindenkinek nehéz, a mélyszegénységben élőknek, a roma és a fogyatékossággal élő embereknek és családjaiknak még nagyobb terhek szakadtak a nyakukba. Megmutatjuk, hogy milyen körülmények között vészelik át a járványt, milyen szervezetek segítik őket és rámutatunk arra, hogy mit kellene az államnak tennie, hogy megvédje őket is.


Megosztás