A jog- és öntudatos polgár kelléktára. Csatlakozzon aktuális kampányunkhoz:

Budapest Királyság: kampányunk eredményei

2014. december 19. péntek

Budapest önkormányzati képviseletét 2014-ben, alig néhány hónappal az önkormányzati választások előtt módosították. A módosítás egyes választópolgároknak többet érő, másoknak pedig kevesebbet érő választójogot adott. Kampányunk során 168 állampolgárok kérte az ombudsmant, hogy vizsgálja meg egyenlőtlen választójoga alkotmányellenességét. Köszönjük, hogy tettetek a saját jogaitokért! Kampányunk eredményeit itt láthatjátok.

2014. október 31. péntek

TÜNTETSZ? ENGEDETLENKEDSZ? ERŐSZAKOSKODNÁL?

Fejezd ki a véleményed bátran, de ne sértsd meg mások jogait!

2014. október 28. kedd

Kevesebb mint egy hét alatt a magyar közélet egyik központi kérdésévé vált a használat alapján fizetendő internetadó terve. A TASZ fontosnak tartja kinyilvánítani, hogy az internethasználat megadóztatása a szabadságjogokat hogyan érinti.

 

2014. október 23. csütörtök

Az alábbi beszédet Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója az október 23-i "Tedd magad szabaddá" tüntetésen mondta el Budapesten, a Blaha Lujza téren.

2014. október 1. szerda

Szélsőségesen egyenlőtlen választójogot vezetett be a nyáron módosított budapesti önkormányzati képviseleti rendszer: idén ősztől a különböző kerületek lakóinak szavazata nem ugyanannyit ér a Fővárosi Közgyűlés tagjainak megválasztásában. A budapesti polgárok egyenlőségét semmibe vevő módosítás ellen most te is felemelheted a szavad!

2014. július 2. szerda

A TASZ szerint egy drogszobára volna szükség a nyolcadik kerületben: itt a drogfüggők ellenőrzött körülmények között tudnák maguknak belőni az anyagot, a fecskendők pedig nem kerülnének ki az utcára. A TASZ szerint enélkül (és a Kék Pont megszüntetése miatt) a HIV és hepatitis fertőzések száma pillanatok alatt megtöbbszöröződhet. Aláírást gyűjtenek.

2014. június 11. szerda

Miközben Lázár János ma Brüsszelben a Norvég Támogatási Alap képviselőivel tárgyal, Kenyától Egyiptomon át Szlovákiáig számos nemzetközi szervezet fejezi ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések kapcsán. Reggel 9-kor egységes közleményben  állnak ki a magyar civil szektor függetlenségéért és hívják fel a politikusok figyelmét arra, hogy bármilyen hatósági nyomásgyakorlás elfogadhatatlan és országhatárokon átnyúló nemzetközi visszhangra is talál.

 

2014. május 14. szerda

Elindult a a liberties.eu, a vadonatúj, ízig-vérig európai szabadságjogi weboldal.

2014. április 16. szerda

Nem jutott el Önhöz a mozgóurna? Átjelentkezett vagy külképviseleti szavazásra jelentkezett, mégse szerepelt a névjegyzékben, amikor a helyszínre ért? Nem akarja annyiban hagyni, hogy nem élhetett választójogával? Mintalevelünk segítségével panaszt nyújthat be az ombudsmannak!

2014. február 21. péntek

Ukrajnában emberi jogi válsághelyzet alakult ki. Levélben szólítottuk fel Orbán Viktort, hogy a magyar kormány felelős vezetőjeként lépjen fel a szomszédunkban tomboló hatalmi önkény és erőszak ellen és ajánlja fel közvetítő szerepét annak érdekében, hogy mielőbb békés úton rendeződhessen a válság. Kapronczay Stefánia ügyvezető igazgatónk az RTL Klub Híradójának nyilatkozott.

2014. január 24. péntek

TASZ segédanyagok, tudnivalók, kiadványok, képregények és gyakran ismételt kérdések, programonkénti bontásban.

Oldalak