HCLU in English: English

Aktív Polgár

A jog- és öntudatos polgár kelléktára. Csatlakozzon aktuális kampányunkhoz:

Budapest Királyság: kampányunk eredményei

2014. december 19.

Budapest önkormányzati képviseletét 2014-ben, alig néhány hónappal az önkormányzati választások előtt módosították. A módosítás egyes választópolgároknak többet érő, másoknak pedig kevesebbet érő választójogot adott. Kampányunk során 168 állampolgárok kérte az ombudsmant, hogy vizsgálja meg egyenlőtlen választójoga alkotmányellenességét. Köszönjük, hogy tettetek a saját jogaitokért! Kampányunk eredményeit itt láthatjátok.

Oldalak

Galaxis útikalauz elégedetlenkedőknek

2014. október 31. péntek, 10.52

TÜNTETSZ? ENGEDETLENKEDSZ? ERŐSZAKOSKODNÁL?

Fejezd ki a véleményed bátran, de ne sértsd meg mások jogait!

Nem kérünk az internetadóból!

2014. október 28. kedd, 13.56

Kevesebb mint egy hét alatt a magyar közélet egyik központi kérdésévé vált a használat alapján fizetendő internetadó terve. A TASZ fontosnak tartja kinyilvánítani, hogy az internethasználat megadóztatása a szabadságjogokat hogyan érinti.

 

"Tegyük magunkat szabaddá! Éljen a Köztársaság!"

2014. október 23. csütörtök, 12.26

Az alábbi beszédet Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója az október 23-i "Tedd magad szabaddá" tüntetésen mondta el Budapesten, a Blaha Lujza téren.

Budapest Királyság: tanulj, játssz és lépj fel a jogsértés ellen!

2014. október 1. szerda, 15.43

Szélsőségesen egyenlőtlen választójogot vezetett be a nyáron módosított budapesti önkormányzati képviseleti rendszer: idén ősztől a különböző kerületek lakóinak szavazata nem ugyanannyit ér a Fővárosi Közgyűlés tagjainak megválasztásában. A budapesti polgárok egyenlőségét semmibe vevő módosítás ellen most te is felemelheted a szavad!

Nemzetközi szolidaritási akció a magyar civilekért

2014. június 11. szerda, 16.56

Miközben Lázár János ma Brüsszelben a Norvég Támogatási Alap képviselőivel tárgyal, Kenyától Egyiptomon át Szlovákiáig számos nemzetközi szervezet fejezi ki szolidaritását a magyar civileket ért kormányzati lépések kapcsán. Reggel 9-kor egységes közleményben  állnak ki a magyar civil szektor függetlenségéért és hívják fel a politikusok figyelmét arra, hogy bármilyen hatósági nyomásgyakorlás elfogadhatatlan és országhatárokon átnyúló nemzetközi visszhangra is talál.

 

A TASZ is csatlakozott a szabadság- és emberi jogok európai védelmezőihez a liberties.eu oldalon!

2014. május 14. szerda, 11.57

Elindult a a liberties.eu, a vadonatúj, ízig-vérig európai szabadságjogi weboldal.

Nem tudott szavazni? Írjon az ombudsmannak!

2014. április 16. szerda, 12.13

Nem jutott el Önhöz a mozgóurna? Átjelentkezett vagy külképviseleti szavazásra jelentkezett, mégse szerepelt a névjegyzékben, amikor a helyszínre ért? Nem akarja annyiban hagyni, hogy nem élhetett választójogával? Mintalevelünk segítségével panaszt nyújthat be az ombudsmannak!

1x1-ek

2014. január 24. péntek, 10.34

TASZ segédanyagok, tudnivalók, kiadványok, képregények és gyakran ismételt kérdések, programonkénti bontásban.

Levél Áder Jánosnak

2013. május 2. csütörtök, 08.40

A mozgáskorlátozottak és az idősek választójogát támadja a kormány

2012. október 17. szerda, 14.11

A személyes megjelenéshez kötött választási regisztráció előre nem látható nagyságú tömeg számára teheti lehetetlenné, hogy éljen választójogával. Az idősek, mozgáskorlátozottak, várandós anyák is csak akkor kérhetnek mozgóurnát, ha már előtte túlestek a személyes megjelenést követelő feliratkozáson.

Oldalak