Barion Pixel TASZ | Egyenlő. Bátor. Szabad.

Egyenlő. Bátor. Szabad.

Joga mindenkinek van! A TASZ azért dolgozik, hogy élhess velük.

1994 óta jogvédő szervezetként egy egyenlőbb és szabadabb országért küzdünk, hogy Magyarországon bárki megismerhesse és érvényesíthesse alapvető jogait. Mindezt az állami szervektől és pártoktól függetlenül tesszük.

Egyenlő. Bátor. Szabad.

Mi egy ilyen országért dolgozunk.

Egyenlő.
Egyenlőségprogramunk a valódi esélyegyenlőség megteremtéséért küzd, hogy a fogyatékossággal élő emberek együtt élhessenek, illetve tanulhassanak másokkal és a roma embereket ne érje hátrányos megkülönböztetés.
Bátor.
Politikai Szabadságjogi Programunk célja, hogy bárki kiállhasson a számára fontos ügyekért és szabadon kifejezhesse a véleményét. Segítünk a sajtó munkatársainak is, hogy szabadon végezhessék a munkájukat, és így mindannyian értesüljünk a fontos közös ügyeinkről.
Szabad.
Magánszféraprogramunk azért dolgozik, hogy érvényesüljön a tanítás és a tanulás szabadsága, az egészségügyben ne sérüljenek a jogaink, szabadon hozhassunk döntéseket az életünkről, és a személyes adataink védve legyenek.
Regionális Program
Regionális Programunkat azért hoztuk létre, hogy a jogvédelem elérhető legyen szerte az országban. Budapesti központunk mellett három regionális irodánk működik Pécsen, Debrecenben és Miskolcon, emellett Szegeden is tartunk jogsegélyt.

Történetünk

A Társaság a Szabadságjogokért 1994-ben jött létre Budapesten. Missziónk azóta is változatlan, tevékenységünk azonban jelentősen megváltozott és kibővült az elmúlt évtizedekben. Már nem megvédeni kell Magyarországon a jogállamot, hanem helyreállítani, ehhez pedig aktív polgárokra van szükség. Ezért döntöttünk úgy 2023-ban elfogadott új stratégiánkban, hogy az ő támogatásukra helyezzük a legnagyobb hangsúlyt, miközben folytatjuk a kiszolgáltatott emberek védelméért és a rendszerszintű változásokért folyó munkánkat. Emellett a zöld jogvédelem is bekerült a stratégiánkba, hiszen azt látjuk, hogy az ökológiai válság az emberi jogokra is alapvető hatással lesz. Eszközeinket is igyekszünk kibővíteni, hogy valódi változást érjünk el. 2024-re, a TASZ alapításának 30. évfordulójára pedig Budapesten kívül már három regionális irodánk működik Pécsett, Debrecenben és Miskolcon. Évente több ezer embernek nyújtunk ingyenes jogsegélyt, tájékoztató anyagainkat több százezren olvassák, és több tucat műhelyet tartunk szerte az országban. 

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.