Barion Pixel TASZ | Egyenlő.

Egyenlő.

Egyenlőségprogramunk a valódi esélyegyenlőség megteremtéséért küzd, hogy a fogyatékossággal élő emberek együtt élhessenek, illetve tanulhassanak másokkal és a roma embereket ne érje hátrányos megkülönböztetés.

Pereket indítunk, hogy senkit se foszthassanak meg a szabadságától csak azért, mert a mindennapokban segítségre van szüksége.

Van, aki arról sem dönthet szabadon, hogy hol éljen, mikor keljen fel reggel, vagy, hogy kivel ünnepelje a karácsonyt. Mi azért küzdünk, hogy fogyatékossága vagy pszichés problémái miatt senkit se fosszanak meg attól a jogtól, hogy rendelkezzen a saját élete felett. Célunk, hogy a fogyatékossággal élő emberek is méltó életet élhessenek, és ne szoruljanak ki a társadalomból.

Laura története
Imre története

Segítünk, hogy a szegénység miatt kiemelt gyerekek visszakerülhessenek családjaikhoz.

Szinte nem telik el hónap úgy, hogy ne keresné meg jogsegélyszolgálatunkat egy újabb szegénységben élő család azzal, hogy a lakhatási körülményeik vagy az anyagi helyzetük miatt elvették tőlük a gyerekeiket, pedig szegénység miatt nem lehetne szétszakítani családokat. Évek óta küzdünk azért, hogy ezek a gyerekek hazakerülhessenek és fellépünk a gyerekvédelmi rendszer diszkriminatív gyakorlatai ellen.

"Ha nincs TASZ, nekem gyerekeim nincsenek"

Barbarának 2011-ben és 2014-ben összesen hat gyermekét vette el a gyámhatóság. A TASZ segítségével évekig küzdött azért, hogy visszakapja gyerekeit, akiket jogellenesen vettek el tőle.

„Csak sírnak és azt kérdezik, hogy anya, még hány nap?”

Szegénységben, de szeretetben neveli hét gyermekét Erzsébet és László. A gyámhivatal úgy ítélte meg, hogy veszélyessé vált a ház, amiben a család lakott. Az önkormányzat és a település támogatása ellenére a gyámhivatal elszakította a gyermekeket szüleiktől és egymástól.

A szülőket nem lehet arra kényszeríteni, hogy válasszanak a gyerekük és az igazuk között

Több megye gyámhivatalában félretájékoztatják az ügyfeleket. Azt állítják a szülőknek, hogy ha kiállnak a jogaikért, nem kaphatják vissza a gyerekeiket. A legkiszolgáltatottabb szülők ilyen fokú félretájékoztatását nehéz másnak látni, mint hatalommal való súlyos visszaélésnek.

Kampányoltunk azért, hogy az otthongondozó családok érdemi segítséget kapjanak az államtól.

Több mint félmillió magyar állampolgár a mindennapi önálló életvitelében az egészségi állapota vagy fogyatékossága miatt segítségre szorul. Mivel az államtól nem kapnak megfelelő támogatást, ezért szeretteiknek kell gondoskodni róluk, így ma Magyarországon az otthongondozás problémája legalább minden tizedik embert érinti. Mi azért küzdünk, hogy az állam ne hagyja magára ezeket a családokat.

16x9
16x9
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.