Barion Pixel TASZ | A TASZ elnöksége

A TASZ elnöksége

Földes Ádám,

jogász, szociológus

2003-ban jogi, 2004-ben szociológus diplomát szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. 2003-tól 2008-ig a TASZ adatvédelmi és információszabadság programját vezette. 2008-2009-ben a madridi székhelyű Access Info Europe-nál foglalkozott nemzetközi információszabadsággal, majd 2009 és 2012 között a Transparency International Magyarország korrupcióellenes szervezetnél töltött be jogivezetői, illetve ügyvezető igazgató pozíciókat. 2012 óta a TransparencyInternational berlini nemzetközi titkárságán nemzetközi közérdekű érdekérvenyesítéssel foglalkozik. Információszabadság és a minősített adatok védelme a legfontosabb területek, melyeken publikál, jogi reformokat mozdít előre és stratégiai pereskedésben vett és vesz részt. Ez utóbbiakból az Emberi Jogok Európai Bíróságán a TASZ sikerével végződött Társaság a Szabadságjogokért kontra Magyarország ügy (37374/05. sz.) volt a legnagyobb hatású. Korrupcióellenes területen, számos projektben vett részt, melyek közérdekű bejelentők védelmével, elévüléssel, lobbizással, pártfinanszírozással, igazságügyi reformmal, összeférhetelenséggel, valamint az OECD külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének végrehajtásával foglalkoztak.


Hidvégi Fanny,

jogász, az Access Now brüsszeli irodájának vezetője

Hidvégi Fanny az Access Now brüsszeli irodájának vezetőjeként a szervezet európai közpolitikájáért és jogi munkájáért felelős (European Policy Director). Fő területe az adat- és magánszféra-védelem, az online platformok és a szólásszabadság, valamint a mesterséges intelligencia emberi jogi vonatkozásai. Az Access Now egy nemzetközi civil szervezet, amelynek célja, hogy emberi jogaink online is érvényesüljenek. Az Access Now az innovatív közpolitika, a globális érdekképviselet és a közvetlen technológiai támogatás segítségével harcol mindenki számára elérhető és biztonságos technológiáért.

Fanny tagja volt az Európai Bizottság mesterséges intelligencia szakértői munkacsoportjának, Obama Europe Leader es Marshall Memorial Fellow.

Fanny korábban a washingtoni Electronic Privacy Information Center nemzetközi adatvédelmi munkatársa volt, ahol az EU és USA közötti adatvédelmi kérdésekkel foglalkozott. Három évig vezette a TASZ Adatvédelmi és Információszabadság programját, ahol stratégiai információszabadság perekben segédkezett újságíróknak és más civil szervezeteknek, részt vett a magyarországi adatmegőrzési törvény elleni harcban, és előmozdította az adatvédelmet segítő technológiák ügyét. Emellett fogyasztóvédelmi jogászként is tevékenykedett mind a köz- mind a magánszektorban. A budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett jogi diplomát, valamint egy évig a Firenzei Egyetemen tanult.


Hammer Ferenc,

az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének docense

Hammer Ferenc docens az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetében, a Film-, Média- és Kultúraelméleti Doktori Program oktatója. Médiaelméleti és kultúrakutatási kurzusokat tart, doktori disszertációjában a társadalmi igazságosság kommunikációs aspektusait tárgyalta. A médiakutatás, a kultúraelmélet és a mindennapi élet szociológiája tárgyában kutat és publikál. 2015 és 2021 közözz tanszékvezetőként szakmai együttműködések révén a média és kommunikáció alap- és mesterszakosok számára kurzusokat indított vezető hazai kreatívgazdaság-szakemberek együttműködésével. Ösztöndíjasként több évet töltött az Egyesült Államokban és Angliában mint kutató, illetve oktató. Négy könyvet és közel száz tudományos cikket írt magyarul és angolul, emellett munkái spanyol, portugál és koreai nyelven is megjelentek. Rendszeresen végez szakértői munkát közpolitikai, üzleti és kulturális témákban, továbbá a Tilos Rádió alapító tagja.


Ignácz Judit,

Tréner, tanácsadó, aktivista

Judit tanácsadóként és trénerként tart képzéseket és előadásokat emberi jogok, DEIBJ, (Diversity, Equity, Inclusion, Belonging, Justice) interszekcionális feminizmus, rasszizmus elleni reziliencia és társadalmi igazságosság témáiban. A Közép Európai Egyetem (CEU) Közpolitika szakán szerezte mesterdiplomáját, majd szakmai tapasztalatot nonformális oktatási projektek, workshopok kidolgozása és vezetése, pályázatírás, közpolitikai elemzések, kutatások, emberi jogi monitorozás és érdekérvényesítés területén szerzett hazai és nemzetközi szinten. Rendszeresen előad és magyar médiafelületeken publikál privilégiumok, emberi jogok, feminizmus, mentális egészség, és BIPOC, WOC és Roma közösségeket érintő társadalmi kérdések témájában. Társalapítója az Ame Panzh (‘Mi Öten’) nevű roma aktivistákból álló csoportnak, amely 2020-ban egyedülálló online beszélgetéssorozatot indított, 2023-ban pedig kiadta könyvét Az Ébresztőkönyv címmel. 

Korábbi elnökségi ülések helye, ideje:

 • 2023.12.18 – online
 • 2023.04.03 –  online
 • 2022.11.10 – online
 • 2021.01.21 – online
 • 2020.01.03 – TASZ iroda
 • 2018.10.29 – TASZ iroda
 • 2018.02.26 – Kőleves vendéglő
 • 2017.10.30 – TASZ iroda
 • 2017.09.18 – TASZ iroda
 • 2017.06.01 – TASZ iroda
 • 2017.03.10 – TASZ iroda
 • 2016.10.04 – TASZ iroda
 • 2016.03.07 – TASZ iroda
 • 2015.09.14 – TASZ iroda
 • 2015.04.20 – TASZ iroda
Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.