Barion Pixel TASZ | Átláthatóság

Átláthatóság

A TASZ tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), és elfogadja magára nézve annak Etikai Kódexét. Egyesületünk legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve a Közgyűlés, ennek éves összehívásáról hivatalos meghívónkat (vagy ennek hiányában a legutóbbi meghívót) ezen a linken találja. A szervezet gazdálkodását a Felügyelő Bizottság ellenőrzi, tagjairól itt tájékozódhat részletesebben.

Gazdálkodásunk nyilvános és átlátható, az ehhez kapcsolódó dokumentumok és részletes adataink az alábbi oldalakon megtalálhatóak:

A TASZ gazdálkodásának nyilvánossága

Vannak, akik azt mondják, nem működünk átláthatóan, nem tudható, miből finanszírozzuk működésünket. Akik ezt állítják, nem mondanak igazat. Beszámolóink, mérlegeink, eredmény-kimutatásaink, független könyvvizsgálói jelentéseink, az szja 1%-ának felhasználásáról szóló közlemények évekre visszamenőleg elérhetők a TASZ honlapján. A beszámolók pályázati forrásonként tartalmazzák a bevételeinket: pontosan tudható, ki milyen céllal finanszírozza tevékenységünket. Letölthető a számviteli politikánk, a selejtezési szabályzatunk, a cafetéria szabályzatunk, a házipénztár kezelési szabályzatunk, a leltárkészítési és leltározási szabályzatunk, a számlarend és bizonylatolás rendje, a béren kívüli juttatások szabályzata és a szervezeti és működési szabályzat is.

2022-ben összesen 78 722 368 forint belföldi támogatás és adomány érkezett hozzánk. A tavalyi évben befolyt magánadományok 32,16 százalékát, azaz összesen 25 313 668 forintot használtunk fel adományszervezési és kommunikációs tevékenység finanszírozására. A felhasznált összeg 53%-át eszközbeszerzésekre (pl. videós eszközök, merchandise termékek), 45%-át szolgáltatások és megbízások fedezésére, valamint 2%-át utazásokra és rendezvényekre fordítottuk.

Fontos számunkra, hogy adományozóink átlássák és megismerhessék adományuk sorsát, és képet alkothassanak az adományozáshoz kapcsolódó folyamatokról és belső szabályzatainkról. További, ehhez kapcsolódó dokumentumainkat itt találja:

Adományozási Panaszkezelési Szabályzat

Letöltés Letöltés

Adománygyűjtési Etikai Kódex

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2017

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2018

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2019

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2020

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2021

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2022

Letöltés Letöltés

Mindemellett adományozóink személyes adatainak védelmét és az anonimitásuk biztosítását is kiemelten kezeljük. Ennek érdekében alakítottuk ki integrált fizető felületünket, és hoztuk létre adatvédelmi tájékoztatóinkat.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.