Barion Pixel TASZ | Átláthatóság

Átláthatóság

A TASZ tagja az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (ASZÖT), és elfogadja magára nézve annak Etikai Kódexét. Egyesületünk legfőbb tanácskozó és döntéshozó szerve a Közgyűlés, ennek éves összehívásáról hivatalos meghívónkat (vagy ennek hiányában a legutóbbi meghívót) ezen a linken találja. A szervezet gazdálkodását a Felügyelő Bizottság ellenőrzi, tagjairól itt tájékozódhat részletesebben.

 

Gazdálkodásunk nyilvános és átlátható

az ehhez kapcsolódó dokumentumok és részletes adataink itt találhatóak:

A TASZ gazdálkodásának nyilvánossága

Bár a TASZ nem fogad el olyan magyar közpénzt, amelynek odaítélésébe magyar közhatalmi szervezetnek beleszólása van, illetve nem gyakorolunk közhatalmat, és nem is törekszünk rá, saját magunk átláthatósága számunkra hitelességi kérdés. Nekünk azért kell átláthatóan működnünk, mert a politikai nyilvánosság részeként tevékenykedünk, befolyásolni szeretnénk a szabadságjogok érvényesülését, a polgárok pedig, akik közösségének problémáival foglalkozunk, csak egy átláthatóan működő TASZ munkájának a hitelességét tudják megítélni.

Beszámolók, mérlegek és eredménykimutatások

A TASZ pénzügyi dokumentumainak és szabályzatainak nyilvánosan könyvtára.

Hivatalos iratainkba előzetes időpont egyeztetést követően van lehetőség betekinteni. Időpontot a tasz@tasz.hu címen tud egyeztetni.

Adományok felhasználása

2023-ban összesen 74.559.344 Ft belföldi támogatás és adomány érkezett hozzánk. A tavalyi évben befolyt magánadományok 7 százalékát, azaz mindösszesen 5.194.488 forintot használtunk fel adományszervezési és kommunikációs tevékenységre, melyek a következők voltak: rendezvényeink megszervezésének költségei, az ehhez szükséges eszközök beszerzése; weboldalunk karbantartása, fejlesztése, valamint szolgáltatásokra való előfizetés.

Fontos számunkra, hogy adományozóink átlássák és megismerhessék adományuk sorsát, és képet alkothassanak az adományozáshoz kapcsolódó folyamatokról és belső szabályzatainkról. További, ehhez kapcsolódó dokumentumainkat itt találja:

Adományozási Panaszkezelési Szabályzat

Letöltés Letöltés

Adománygyűjtési Etikai Kódex

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2017

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2018

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2019

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2020

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2021

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2022

Letöltés Letöltés

Nyilvános panaszkezelési beszámoló - 2023

Letöltés Letöltés

Mindemellett adományozóink személyes adatainak védelmét és az anonimitásuk biztosítását is kiemelten kezeljük. Ennek érdekében alakítottuk ki integrált fizető felületünket, és hoztuk létre adatvédelmi tájékoztatóinkat.

Feliratkozás a várólistára Értesíteni fogunk, amikor a termék újra elérhető lesz. Kérjük add meg az emailcímedet.